Share

Rennes – CFR Cluj 0 – 1: Năuci contra bezmetici

CFR Cluj a reușit o victorie importantă pe terenul francezilor de la Rennes după un meci care, în mare parte, s-a disputat ca pe maidanul din spatele școlii. Clujenii, năuci în cea de-a doua repriză, abia au reușit să mențină un 0 – 1 fără glorie, după ce bezmeticii francezi s-au zbătut enorm obținând însă doar două cartonașe roșii.

CFR Cluj a obţinut o victorie foarte importantă în Grupa E a Europa League pe terenul francezilor de la Rennes. Campioana României a câştigat nu fără emoţii un meci hotic în care trebuia să se impună clar, având în vedere că Rennes a jucat mult timp în nouă oameni. Unicul gol al partidei a fost înscris de Ciprian Deac (9), dar gazdele au ratat un penalty prin Mbaye Niang.

Bretonii au început avântat meciul şi au avut o primă ocazie în min. 4, când Niang a şutat din careu, dar Arlauskis a prins balonul.

Soarta partidei s-a schimbat în min. 5, când portarul Mendy l-a faultat în postură de ultim apărător pe Lacina Traore şi a fost eliminat. În poartă a intrat tânărul goalkeeper Pepe Bonet, devenind cel mai tânăr portar care a evoluat în Europa League, la 16 ani şi 254 de zile. Deac a marcat din lovitură liberă acordată (9), golul care a adus victoria echipei ardelene.

CFR a preluat controlul jocului, dar francezii au avut o ocazie bună (19), şutul lui Bourigeaud de la 20 de metri, trecând pe lângă poartă.

Clujenii au avut şansa de a-şi mări avantajul, însă voleul lui Djokovic (22), din colţul careului mic, s-a dus în plasa laterală, iar Deac a trimis cu capul peste poartă din şase metri (24).

Rennes a avut o mare şansă de a egala, dar Niang a ratat penalty-ul acordat pentru faultul lui Boli la Hunou (28).

Până la pauză, echipa antrenată de Dan Petrescu a avut trei ocazii bune de gol, însă nu a reuşit să fructifice. Bonet a respins voleul lui Djokovic (32), Boli a reluat cu capul puţin pe lângă, după un corner al lui Bordeianu (33), iar Djokovic a tras slab din poziţie centrală (38) şi Bonet a respins.

În debutul reprizei secunde, Rennes a rămas în nouă, Camavinga fiind eliminat după ce l-a faultat pe Omrani la 16 m, în urma unei pase greşite a lui Bonet. Deac a trimis peste poartă din lovitură liberă (48).

Deşi a avut avantaj un numeric decisiv, CFR a făcut o repriză secundă foarte slabă, fiind dominată pe alocuri de echipa gazdă, care şi-a creat singurele ocazii clare. Hunou (65), pe contraatac, a şutat de la 18 metri, puţin pe lângă poartă. Niang (84) a fost blocat excelent de Burcă în 6 m, iar Siebatcheu a tras peste poartă de la 16 metri (90). Finalul a fost cu atât mai strâns cu cât CFR a evoluat în 10 jucători din min. 82, când Susic a primit al doilea cartonaş galben.

CFR a obţinut prima victorie în faţa unei echipe franceze, după trei egaluri şi trei eşecuri în partidele anterioare. Rennes a mai jucat un singur meci contra unei echipe româneşti, fiind învinsă de Rapid cu 2-0 în 2005, în Giuleşti, în Cupa UEFA.

Rennes, care era neînvinsă de patru partide acasă în Europa League, nu a mai câştigat de zece partide în toate competiţiile.

Următoarele partide din grupă vor avea loc pe 7 noiembrie, CFR Cluj – Rennes şi Lazio – Celtic.

Leave a Comment