Share
BMW Motorrad Definition CE 04 – scuter electric și, totodată, mijloc de comunicare

BMW Motorrad Definition CE 04 – scuter electric și, totodată, mijloc de comunicare

BMW a prezentat în cadrul #NEXTGen 2020 proiectul BMW Motorrad Definition CE 04, un mijloc de transport urban care îmbină ideea de scuter electric cu soluții inovatoare de conectivitate.

Urmaș al BMW Motorrad Concept Link, noul BMW Motorrad Concept Definition CE 04 cu propulsie electrică a fost dezvoltat și adaptat în mod constant pentru a îndeplini nevoile și cerințele zilnice ale clientului. Fidel devizei „Conectat la viață”, acesta îmbină lumea analogică și cea digitală.

„Mobilitatea electrică este vector central pentru BMW Group și ne bazăm în mod constant pe această tehnologie în strategia noastră de dezvoltare durabilă. Propulsiile electrice sunt și un subiect actual pentru BMW Motorrad, în special pentru mediul urban. Din 2013, am fost un pionier în această zonă cu scuterul BMW C evolution. BMW Motorrad Definition CE 04 este continuarea logică a strategiei de mobilitate electrică pentru aglomerările urbane și oferă o avanpremieră concretă a modului în care ar putea arăta un vehicul de producție contemporan, cu care vom duce mobilitatea electrică pe două roți din zonele metropolitane la un nou nivel, atât din punct de vedere tehnic, cât și vizual”, explică Edgar Heinrich, directorul de design BMW Motorrad.

În timp ce BMW Motorrad Concept Link din 2017 părea încă o viziune departe de viitor, BMW Motorrad Definition CE 04 din 2020 transferă designul radical al Concept Link către pregătirea de producție cu un design aproape neschimbat.

„Am reușit să transferăm multe elemente și detalii inovatoare ale conceptului în serie. Realitățile tehnice ale propulsiei electrice – cum ar fi pachetele plate de energie din podea și transmisia compactă – ne permit să creăm un design extrem de distinctiv care definește o nouă estetică urbană și care se diferențiază clar de stilul convențional. Un design care urmărește nevoile de bază pentru funcționalitate simplă, estetică clară și realitate digitală în care trăiesc utilizatorii de astăzi. Noua arhitectură a condus la o revoluție vizuală și a produs multe teme de design noi. Poate că se va polariza, dar cu siguranță va ieși în evidență”, continuă Alexander Buckan, director de design al vehiculelor BMW Motorrad.

Din punct de vedere vizual, BMW Motorrad Definition CE 04 se rupe în mod clar de aspectul scuterelor așa cum le cunoaștem. În schimb, o carenă alungită și joasă și partea frontală ascendentă în diagonală creează o siluetă pe cât de modernă pe atât de clară. Designul generos și calm al suprafețelor, cu margini clar definite, se combină perfect în mediul urban modern. Bateria plată din caroserie oferă noi libertăți, cum ar fi noua soluție de stocare, care este iluminată și poate fi deschisă din lateral. Oferă motociclistului acces ușor pentru depozitarea unei căști și a altor echipamente. În plus, poziția joasă a bateriei plate oferă un centru de greutate favorabil, care asigură o manevrabilitate jucăușă și plăcere a condusului dinamic.

Atât în ceea ce privește designul, cât și utilizarea digitală, BMW Motorrad Definition CE 04 se concentrează pe soluții practice și ușor de utilizat. BMW Motorrad vede un potențial mare în interacțiunea dintre vehicul și echipamentul moto în ceea ce privește siguranța, confortul și experiența emoțională. Afișajul său de 10,25 țoli (26,04 cm) este cel mai mare din segmentul scuterelor până în prezent și acționează ca o interfață între lumea digitală și cea analogică ale pilotului.

„Am dorit în mod deliberat să creăm un look fashion, urban, dar extrem de funcțional decât o îmbrăcăminte clasică pentru motociclete. Am dorit să dezvoltăm produse cu care poți coborî din șa și să îți urmezi cursul firesc într-o zi de muncă. În același timp, echipamentul moto oferă protecția cu care ești obișnuit de la BMW Motorrad și chiar devine parte din comunicarea vehiculului cu lumea exterioară”, explică Julia Lein, director de design echipament moto la BMW Motorrad.

Urmând strategia de dezvoltare durabilă a BMW Group, BMW Motorrad aspiră, de asemenea, să urmărească în mod constant mobilitatea electrică. Prin Concept e, BMW a arătat deja în 2011 cum poate arăta electromobilitatea în mediul urban. Acesta a fost urmat de primul prototip al BMW C evolution, prezentat în timpul Jocurilor Olimpice de Vară de la Londra, în 2012. BMW Motorrad a fost primul producător din segmentul premium care a lansat scuterul de serie C Evolution în 2014, cu care naveta zilnică spre muncă se putea parcurge full electric.

BMW Motorrad Definition CE 04

Dar acesta a fost doar începutul. Pentru modelul succesor, designerilor și dezvoltatorilor li s-a acordat libertate deplină. Rezultatul: o arhitectură complet nouă și un design emblematic. Prin BMW Concept Link, marca a arătat deja cum poate arăta viitorul mobilității urbane pe două roți și fără emisii. Acum, BMW Definition CE 04 continuă strategia de mobilitate electrică a BMW Motorrad pentru aglomerările urbane și oferă astfel o avanpremieră concretă a modului în care ar putea arăta un vehicul de serie contemporan.

Citește și:

Leave a Comment