Share
BMW prezintă un sistem de mobilitate neobișnuit pentru un producător auto

BMW prezintă un sistem de mobilitate neobișnuit pentru un producător auto

Mobilitatea electrică a BMW i cucerește a treia dimensiune. În cadrul #NEXTGen 2020, BMW Group a prezentat astăzi primul sistem de propulsie electrică pentru un costum cu aripi cu care visul vechi de secole de a zbura poate fi realizat într-un mod complet nou.

Modulul de propulsie inovator și costumul de aripi, de asemenea complet nou, au fost dezvoltate într-o cooperare între BMW i, Designworks și pilotul profesionist de costume cu aripi Peter Salzmann (Austria). Zborul său inaugural cu Electrified Wingsuit by BMW i a fost surprins vizual într-o documentare video elaborată. Filmul spectaculos, prezentat pentru prima dată la #NEXTGen 2020, arată în mod impresionant modul în care tehnologia BMW eDrive este capabilă să facă o schimbare de durată a experienței de mobilitate individuală – nu numai pe şosea.

La #NEXTGen 2020, – eveniment care oferă o privire unică spre viitorul mobilității, precum și o imagine mai revelatoare ca niciodată asupra culiselor producătorului auto bavarez – BMW Group prezintă într-o varietate de tipuri modul în care compania continuă schimbarea din sectorul auto global. Vor fi prezentate inițiative și angajamente, în cadrul cărora un schimb strâns cu iniţiatori din alte sectoare va duce la noi perspective. În plus, BMW Group va prezenta cele mai noi produse, precum și dezvoltări tehnologice inovatoare și concepte de vehicule pentru viitorul mobilității individuale.

Accentul principal se pune pe domeniul tehnologic al mobilității electrice, în care BMW Group, prin cunoștințele sale de dezvoltare și producție și cea mai mare gamă de sisteme de propulsie cu energie electrică, este unul dintre principalii furnizori din lume. De la lansarea pe piață a BMW i3 full-electric în 2013, componentele cuprinzând motorul electric, electronica de putere, tehnologia de încărcare și bateriile de înaltă tensiune au suferit o dezvoltare continuă. Acum, noul BMW iX3 prezintă a cincea generație a tehnologiei BMW eDrive, care se caracterizează prin eficiență energetică și densitate de putere optimizate, precum și printr-un design extrem de compact.

Experiență de zbor BMW

Experiența pe termen lung și competența de dezvoltare a mărcii BMW i au fost utilizate acum într-un mod complet inovator. Rezultatul este un pachet de propulsie și stocare a energiei extrem de puternic, compact și ușor, pentru o experiență unică de zbor cu Electrified Wingsuit by BMW i. Unitatea de zbor a Electrified Wingsuit by BMW i cuprinde două elice de carbon încastrate, așa-numitele rotoare, fiecare furnizând o putere de 7,5 kW, o turaţie de aproximativ 25.000 rpm și o putere totală de 15 kW, care este disponibilă pentru aproximativ 5 minute. Designul unității de propulsie și costumul de aripi dezvoltat în mod exclusiv este rezultatul unei cooperări între Peter Salzmann și echipa de creaţie de la Designworks. Subsidiara BMW Group a influențat puternic designul mărcii BMW i încă de la început, folosindu-și calităţile creative nu numai în sectorul auto, ci și în numele a numeroși clienți internaționali din alte ramuri ale industriei.

Au trecut aproximativ trei ani de la ideea unui zbor de costum cu aripi cu impuls suplimentar de propulsie electrică până la premiera din Alpii austrieci. În acest timp, pionierul sporturilor aeriene Peter Salzmann și partenerii săi de la BMW i și Designworks au conlucrat la detaliile costumului și ale sistemului de propulsie. Sistemul electric de propulsie cu două elice, care include o unitate de stocare a energiei, a fost integrat perfect în partea din față a costumului cu aripi. Testele din tunelul aerodinamic de la Centrul de Testare Aerodinamică BMW Group din München au fost o parte semnificativă a programului de dezvoltare a proiectului.

Salt din elicopter

Proiectul Electrified Wingsuit by BMW i a pornit de la dorința lui Peter Salzmann de a ridica zborul cu costum cu aripi la un nou nivel. Austriacul în vârstă de 33 de ani este instructor de parașutism și a transformat săriturile şi parașutismul în profesia lui de bază. Pe lângă antrenamentele de parașutism și zborul cu costum cu aripi, repertoriul său include cascadorii de film și apariții în spectacole. Când sare de pe stânci sau din aeronavă, Salzmann folosește stratul textil întins între brațele și picioarele costumului său cu aripi ca parapantă care îi permite să genereze o mișcare orizontală de zbor faţă de viteza de coborâre și fluxul de aer. Cu fiecare metru de coborâre, se pot realiza până la trei metri de zbor orizontal. Salturile cu costum cu aripi pot atinge viteze de peste 100 km/h.

Obiectivul sistemului de propulsie electric este de a crește performanța costumului cu aripi pentru a obține un zbor constant mai bun, permițând astfel acoperirea unor distanțe mai mari. La activare, explică Salzmann, pilotul experimentează o accelerare imediată, permițându-i să zboare cu viteze de peste 300 km/h. Pentru primul zbor cu Electrified Wingsuit by BMW i, Salzmann a urcat cu elicopterul, împreună cu alți doi piloți de costume cu aripi, peste vârfurile munților din Austria natală. Imediat după saltul de la o altitudine de 3.000 de metri, toți trei au zburat în formație în direcția unui masiv montan. Cu ajutorul propulsiei electrice, Salzmann a accelerat mai repede decât colegii săi și a reușit să zboare peste vârf în zbor abrupt. După ce a zburat pe altă trasă, s-a întâlnit cu ceilalți doi piloți care planaseră în jurul muntelui. În cele din urmă, cei trei piloți cu costume cu aripi și-au deschis parașutele și au aterizat la destinația convenită.

După premiera cu succes, Peter Salzmann și experții de la BMW i și Designworks își continuă activitatea de dezvoltare a primului costum cu aripi cu propulsie electrică din lume. Austriacul este ferm convins că tehnologia de propulsie electrică va modela viitorul, nu numai pe şosea, ci și în aer. Pentru el, proiectul Electrified Wingsuit by BMW i îi demonstrează perfect ce posibilități neașteptate anterior pot deveni realitate cu ajutorul mobilității electrice.

Citește și:

Leave a Comment