Share
În Italia a fost impusă încetarea „oricărei activităţi de producţie” care nu este esențială

În Italia a fost impusă încetarea „oricărei activităţi de producţie” care nu este esențială

În noaptea de sâmbătă spre duminică, premierul italian Giuseppe Conte a anunţat impunerea încetării „oricărei activităţi de producţie” care nu va fi indispensabilă.

Guvernul a decis să „închidă orice activitatea de producţie pe teritoriu care nu va fi strict necesară, crucială şi indispensabilă pentru a ne garanta bunurile şi serviciile esenţiale”, a spus el într-un discurs oficial pentru a anunţa acest „pas suplimentar” în măsurile restrictive luate în încercarea de a opri pandemia cauzată de coronavirus.

Premierul a adăugat că farmaciile, supermarketurile şi magazinele alimentare, serviciile poştale, financiare şi de asigurare, transporturile vor continua să funcţioneze. „Încetinim motorul productiv al ţării, dar nu îl oprim”, a spus el despre o „decizie nu tocmai uşoară”.

„Nu putem ascunde realitatea care este în fiecare zi în faţa ochilor noştri. Este cea mai gravă criză pe care o traversează ţara de la cel De-al Doilea Război Mondial”, a menţionat premierul italian.

„Măsurile adoptate necesită timp pentru a intra în vigoare. Trebuie să respectăm toate aceste reguli cu răbdare şi încredere”, a subliniat Giuseppe Conte.

793 de decese într-o singură zi

Măsura impusă de Conte vine după ce, sâmbătă, în Italia au fost înregistrate 793 de noi decese în doar 24 de ore. Potrivit bilanţului comunicat de protecţia civilă, numărul total al persoanelor care şi-au pierdut viaţa în această ţară ca urmare a pandemiei de coronavirus a ajuns la 4.825 în decurs de o lună.

Italia, unde primul deces cauzat de coronavirus a fost înregistrat în urmă cu o lună, este cea mai afectată ţară din lume de pandemie.

Autorităţile italiene au înregistrat 6.557 de noi cazuri pozitive, un alt record îngrijorător, în contextul în care unităţile medicale sunt copleşite.

Regiunea Lombardia (în nord) a înregistrat cea mai mare parte a deceselor (546) şi jumătate dintre cazurile noi.

Autorităţile din Lombardia i-au solicitat premierului Giuseppe Conte să instituie „măsuri mai coercitive” pentru a impune „noi restricţii”, mai severe decât interdicţia vizând adunările publice şi limitările stricte ale deplasărilor, în vigoare de la 10 martie.

„A venit momentul să ne oprim, dar să o facem cu adevărat”, a scris primarul oraşului Bergamo, Giorgio Gori, şi preşedintele provinciei, Gianfranco Gafforelli, într-o scrisoare adresată premierului Italiei.

„Situaţia în toată regiunea Lombardia capătă de acum un aer de tragedie, lucru cu atât mai evident în provincia noastră, Bergamo, unde vedem zilele acestea murind atât de mulţi bărbaţi şi femei (…) fără măcar să ne putem lua rămas-bun cu demnitate de la ei”, au scris edilii în document.

Citește și:

Leave a Comment