Share

Italia impune 14 zile de carantină celor care sosesc din România și Bulgaria

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a anunţat astăzi că a semnat un ordin care instituie carantina pentru persoanele care au călătorit în România şi Bulgaria în ultimele 14 zile

„Tocmai am semnat un nou decret care dispune carantina pentru cetăţenii care în cele 14 zile precedente au fost în România şi Bulgaria”, a precizat într-o declaraţie Roberto Speranza .

„Virusul nu este înfrânt şi continuă să circule. Din acest motiv trebuie să fim în continuare precauţi”, a explicat ministrul italian într-o postare pe Facebook.

Este pentru prima dată de la redeschiderea frontierelor sale pentru cetăţenii străini, pe 3 iunie, când Italia decide să aplice regula carantinei pentru persoanele venite dintr-o altă ţară a Uniunii Europene.

Hotărârea anunţată vineri poate avea un impact semnificativ, întrucât Italia găzduieşte mari comunităţi de imigranţi din România şi Bulgaria, notează agenția DPA.

În Italia pandemia a depăşit faza critică, dar creşterea recentă a noilor cazuri a fost pusă pe seama persoanelor venite din străinătate.

Joi au fost confirmate pe ansamblul ţării 306 noi cazuri de Covid-19, faţă de 282 miercuri, din care 10 decese.

Din nefericire, odată cu creșterea numărului de infectări din România, este de așteptat ca tot mai multe state să impună românilor condiții dure pentru a călători în străinătate.

Roberto Speranza

Leave a Comment