Share
Noi isprăvi ale șoferilor români pe autostradă: viteză de 246 km/h și circulație pe contrasens

Noi isprăvi ale șoferilor români pe autostradă: viteză de 246 km/h și circulație pe contrasens

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a anunțat că în weekend poliţiştii au reţinut 27 de permise de conducere pentru viteză excesivă pe puținele autostrăzi din România.

Conform Biroului de Presă al IGPR, poliţiştii au reţinut 27 de permise de conducere după ce au depistat mai multe persoane care conduceau pe autostrăzile din ţară cu viteze de peste 180 km/h, cea mai mare viteză înregistrată fiind de 246 km/h.

„În weekend, poliţiştii care au acţionat pentru siguranţa circulaţiei pe autostrăzi au aplicat 320 de sancţiuni contravenţionale, iar pentru neregulile constatate au reţinut 27 de permise de conducere. Cea mai mare viteză a fost înregistrată la data de 12 ianuarie, la km 21, pe Autostrada A3 Bucureşti – Braşov, pe sensul către Ploieşti, când poliţiştii au depistat un șofer circulând cu viteza de 246 km/h, pe un sector de drum unde limita legală de viteza este de 130 km/h”, menționează oficialii IGPR.

Șoferul a fost sancţionat contravenţional, cu amendă de 2.900 de lei, fiindu-i reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile.

De asemenea, duminică, la ora 14,19, poliţiştii au depistat un bărbat de 64 de ani circulând pe Autostrada A1, pe sensul opus de mers. El a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 1.160 de lei, fiindu-i reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 60 de zile.

Citește și:

Leave a Comment