Share

Poliția Română: 778 de permise reținute și 9.044 de sancţiuni într-o singură zi

Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) a anunțat astăzi că peste 9.000 de șoferi au fost sancționați, 778 dintre aceștia rămânând și fără permis de conducere într-o singură zi.

Venirea verii și permisiunea de a circula în orice zonă a țării, fără restricții teritoriale, par să fi dat multor șoferi români ideea că reglementările rutiere pot fi încălcate cu ușurință. Numai că, unii dintre „vitejii” care au încălcat legea au fost nevoiți să plătească amenzi costisitoare și chiar să renunțe pentru o perioadă la dreptul de a conduce.

Conform IGPR, pe data de 4 iunie, sub coordonarea Direcţiei Rutiere a IGPR, poliţiştii au acţionat pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi reducerea numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere grave, în special a celor cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză.

Au fost aplicate 9.044 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 6.024 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise, 2.890 pentru alte sancţiuni la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 130 de sancţiuni pentru alte acte normative.

„Poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 778 de permise de conducere, dintre care 507 pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise şi 271 pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce”, anunță polițiștii.

Totodată, au fost constatate 48 de infracţiuni la siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

În primele cinci luni ale anului 2020, nerespectarea regimului legal de viteză a generat 18% dintre accidentele rutiere grave.

Leave a Comment