Share
Amenzi de 87.000 lei și 20 permise suspendate într-o singură noapte în București

Amenzi de 87.000 lei și 20 permise suspendate într-o singură noapte în București

Brigada de Poliție Rutieră din București a anunțat că în noaptea de marţi spre miercuri a desfășurat o acțiune de amploare în urma căreia au fost aplicate 110 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 87.000 lei şi reţinute 20 permise de conducere.

Conform poliției rutiere, cele mai multe sancțiuni au fost aplicate în cazul unor şoferi care consumaseră băuturi alcoolice sau care au trecut pe roşu la semafor. Au fost întocmite şi şase dosare penale pentru şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanţe psihoactive, dar şi pentru persoane care conduceau fără permis sau acesta era suspendat.

Un bărbat de 37 de ani a fost prins în timp ce conducea un autovehicul în zona Piaţa Muncii aflându-se influenţa substanţelor psihoactive, fiind întocmit dosar penal. Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, care a indicat prezenţa canabisului în organism, a precizat sursa citată.

Un alt şofer în vârstă de 48 de ani a fost depistat pe Splaiul Independenţei, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi în acest caz a fost întocmit un dosar penal.

Totodată, a mai fost întocmit dosar penal pentru un bărbat de 34 de ani, care a fost oprit pentru control în timp ce conducea o maşină în zona Piaţa Victoriei şi care a refuzat să se supună testării cu aparatele alcooltest şi drugtest, devenind recalcitrant, motiv pentru care a fost încătuşat. El a fost condus la sediul INML unde a refuzat şi prelevarea de mostre biologice. Din verificările efectuate a rezultat că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a informat Brigada Rutieră.

Leave a Comment