Share

Volkswagen ID.3 1ST, specificații și prețuri pentru România

ID.3 1ST, ediția limitată a celui mai nou model electric al Volkswagen, are de astăzi un preț și pe piața din România. Deși precomenzile au început încă din primăvară, abia acum clienții pot afla cât îi va costa cu adevărat mașina dorită.

Într-una dintre cele mai ciudate campanii de promovare a unui nou model oficialii Volkswagen au dezvăluit în primăvară doar faptul că viitorul ID.3 va costa, în varianta de bază, „sub 30.000 de euro în Germania”. Tot atunci, la un eveniment desfășurat în Volkswagen Forum din Berlin la care a luat parte și LifeNews.ro, oficialii germani au menționat că mai întâi va ajunge pe piață varianta ID.3 1ST și că, deocamdată, doar pentru aceea se pot face precomenzi. Mai bine dotată decât un simplu ID. 3 acesta avea să coste „mai puțin de 40.000 de euro”. În baza acestor informații extrem de vagi, clienții din întreaga lume puteau face precomenzi contra unei sume de 1.000 de euro. Abia acum românii care au făcut precomenzi au aflat cât îi va costa cu adevărat mașina dorită.

Volkswagen propune trei culori exterioare pentru piața din România, cu nuanțe care oferă autovehiculului un aspect atrăgător și unic pe șosea. Cele trei variante cromatice sunt alb (Glacier White), gri (Manganese Grey) și turcoaz (Makena Turquois). Clienții ID.3 1ST vor avea posibilitatea de a alege oricare dintre variantele de culoare propuse de designerii Volkswagen, indiferent de varianta de echipare pentru care vor opta.

ID.3 1ST va fi disponibil pe piața locală în trei variante de echipare, fiecare dintre acestea fiind prevăzută cu tehnologiile inovatoare de la Volkswagen și cu funcții interactive, respectiv opțiuni pentru confortul șoferului și al pasagerilor.

Modelul standard ID.3 1ST, gândit să ofere confort deplin, se remarcă prin Hello ID, sistemul de comenzi vocale, volanul de piele multifuncțional încălzit și multiplele sisteme de asistență a șoferului. Prețul de pornire este de 36.072 euro, fără subvenții (Rabla Plus).

Următoarea variantă de echipare, ID.3 1ST Plus, răspunde dorințelor celor mai ptretențioși în privința designului și stilului. Interiorul autovehicului este prevăzut cu pachetul confort, care include scaune cu design „Art Velour”, geamuri fumurii laterale și spate și cameră Rear View. La exterior, varianta Plus oferă un spectacol de lumini datorită pachetului dedicat IQ.Light – Faruri LED matrix, iluminat de fundal LED și iluminat exterior extins, respectiv mânere illuminate. Prețul de pornire este de 41.786 euro, fără subvenții.

ID.3 1ST Max este cea mai completă variantă de echipare, mai ales prin prisma tehnologiilor cu care este echipată. Cockpit-ul Infotainment cu display AR (realitate augmentată) oferă un stil de condus experențial, în timp ce plafonul panoramic culisant îi oferă personalitate și stil. La nivel de confort, scaunele cu suport lombar adjustabil și funcție de masaj fac din fiecare kilometru parcurs o plăcere. Prețul de pornire este de 47.505 euro, fără subvenții.

Echipat cu cele mai inovatoare tehnologii ale Volkswagen, ID.3 1ST este gata, conform reprezentanților producătorului, să accelereze către un viitor electrizant. Unul dintre principalele avantaje competitive este reprezentat de bateria de 58 kW, care oferă autonomie de 420 km conform standardului WLTP și garanție superioară de opt ani sau 160.000 de kilometri.

De asemenea, Volkswagen este primul producător auto de pe piața locală care va oferi încărcări gratuite în primul an de utilizare la stațiile electrice disponibile la toți distribuitorii săi autorizați, cu o limită de 2.000 kW/h (la un consum estimat de 15 kW oră, respectiv 13.333 Km). Modelul ediție limitată beneficiază, de asemenea, de performanță mare de încărcare de 100 kW (pentru încărcare la curent continuu) și de 11 kW (pentru încărcare la curent alternativ), pedale Play & Pause și multe alte elemente exclusive de design, interior și exterior.

În lista de dotări a ID.3 1ST intră roți 18 inchi cu jante aliaj „East Derry”, volan acoperit cu piele multifuncțional încălzit, scaune frontale încălzite, radio DAB+ și App-Connect, sistem de navigație „Discover Pro” inclusiv „Streaming & Internet”, Hello ID – Sistem voice control, sisteme de asistență a șoferului, trei culori pentru exterior, cablu de încărcare AC.

ID.3 1ST Plus are în plus roți de 19inchi cu jante de aliaj „Andoya”, geamuri fumurii lateral și spate, scaune cu design „Art Velour“, pachet exterior „Silver“, pachet lumini (IQ.Light – Faruri LED matrix, iluminat de fundal LED și iluminat exterior extins), pachet Welcome („Keyless Advanced“ și mânere iluminate) și cameră Rear View.

Clienții care își doresc vârful de gamă ID.3 1ST Max, vor beneficia de roți de 20 inchi din aliaj ușor „Sanya”, cockpit Infotainment cu display Augmented Reality (AR), plafon panoramic culisant, sistem de sunet premium „Beats”, sisteme „Travel Assist“, „Lane Assist“, „Side Assist“ și „Emergency Assist”, scaune confort cu suport lombar ajustabil și funcție de masaj, interfață „Confort” pentru telefonul mobil cu funcție de încărcare wireless.

Citește și:

Leave a Comment