Share

Vești bune pentru posesorii de mașini electrice: șase noi stații de încărcare la Constanța

Compania Enel X a anunțat punerea în funcțiune, printr-un parteneriat cu primăria din Constanța, a șase noi stații de încărcare pentru mașini electrice în orașul de la malul Mării Negre.

Odată cu aceste șase stații de la Constanța, reţeaua de încărcare a vehiculelor electrice dezvoltată de Enel X România a ajuns la 53. Conform oficialilor companiei, cele şase noi staţii de încărcare pentru mașini electrice sunt amplasate în zone uşor accesibile şoferilor din oraş, în baza unui parteneriat cu Primăria Constanţa, şi oferă posibilitatea încărcării a 12 vehicule în acelaşi timp. Investiţia în echipamente şi costurile cu instalarea şi mentenanţa au fost suportate în totalitate de Enel X.

Din totalul noilor staţii, patru sunt de tipul JuicePole fiind localizate pe străzile Unirii şi Fulgerului-Dezrobirii, la Spitalul Militar şi în parcarea etajată a Spitalului Judeţean Constanţa. Cu o putere de 2 x 22 kW AC, fiecare dintre staţii permite reîncărcarea simultană a două vehicule electrice.

Alte două staţii, de tipul JuicePump de această dată, sunt amplasate pe strada Pandurului – Şoseaua Mangaliei şi în parcarea Portului Tomis. Fiecare staţie de încărcare permite reîncărcarea a două vehicule electrice în acelaşi timp cu o putere de 50 kW DC respectiv și 22 kW AC.

Şoferii îşi vor putea reîncărca vehiculele la staţiile Enel X folosind noua versiune a aplicaţiei mobile JuicePass – interfaţa unică pentru clienţii acestei companii prin care aceștia pot accesa o reţea de peste 95.000 de puncte publice de încărcare din 18 ţări europene. Aplicaţia poate fi descărcată de pe Google Play sau App Store.

Citește și:
– Electric România, povestea neromanțată a mașinilor electrice de pe piața românească în 2020 (I)

Totodată, conducătorii de mașini electrice pot verifica poziționarea şi starea punctelor de încărcare Enel X pe o hartă interactivă fie în aplicaţia JuicePass, fie pe site-ul web al companiei. Tarifele aplicate pentru încărcarea vehiculelor electrice încep de la 1,29 lei/ kWh.

Enel X este divizia Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare şi soluţii digitale în sectoare în care energia prezintă cel mai mare potenţial de transformare: oraşe, case, industrii şi mobilitate electrică.

În România, Enel X are cel mai mare plan public de infrastructură de mobilitate electrică din ţară. Acesta include instalarea în următorii ani a circa 2.500 de puncte de încărcare în toate regiunile ţării, implicând o investiţie totală între 15 și 20 de milioane de euro.

Citește și:

Leave a Comment