Share

Șefii City Insurance, amendați de ASF cu 3,78 milioane de lei

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat astăzi că a sancționat întreaga conducere a City Insurance cu o sumă totală aproape 4 milioane de lei.

Conform oficialilor ASF, sancțiunile au fost dictate ca urmare a netransmiterii către Autoritate a unor informații relevante necesare verificării programului de reasigurare al asigurătorului.

„În ședința Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară din data de 20 ianuarie 2021, Sectorul Asigurări – Reasigurări a prezentat rezultatele activității de supraveghere realizate la Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance S.A. În cadrul procesului de supraveghere, ASF a solicitat City Insurance S.A. informații și documente relevante necesare verificării programului de reasigurare al societății. Informațiile solicitate nu au fost transmise Autorității, iar conducerea executivă și conducerea superioară a societății nu s-au asigurat că informațiile solicitate sunt disponibile astfel încât să fie puse la dispoziție în termenul stabilit, ASF fiind astfel împiedicată, fără drept, în exercitarea atribuțiilor conferite prin lege”, notează Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Ca urmare, consiliul A.S.F. a decis sancționarea membrilor Directoratului și ai Consiliului de Supraveghere. Astfel, preşedintele directoratului City Insurance, Renato Szilagyi, a fost amendat cu 530.000 lei, vicepreşedintele Buzerea Barbu Mircea a primit o amendă de 500.000 de lei iar Spyridon Stavros Mavrogalos Fotis, membru al Directoratului, a fost amendat cu 500.000 lei.

Amenzi și pentru cei din consiliului de supraveghere ai City Insurance

Şi cei din consiliului de supraveghere al companiei au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 2,25 milioane de lei, astfel: Browne Woodthorpe Robert, preşedinte al Consiliului de Supraveghere – amendă în cuantum de 450.000 lei; Rossler Max Walter, vicepreşedinte al Consiliului de Supraveghere – 450.000 lei; Pascale Cristian, membru al Consiliului de Supraveghere – 450.000 lei; Arampova Aelita, membru al Consiliului de Supraveghere – 450.000 lei; Papanikolaou Epameinondas, membru al Consiliului de Supraveghere – 450.000 lei.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capitalâ.

City Insurance s-a situat în 2019 pe locul 1 în clasamentul societăților de asigurare în funcție de nivelul primelor brute subscrise pentru asigurările generale, cu o cotă de piață de 21,82% (2018: 18,47%) ocupând aceeași pozitie și în cadrul clasamentului aferent întregii piețe de asigurări (asigurări generale și de viață), cu o cota de piață de 17.34% (2018: 14,64%). (Foto: City Insurance)

Citește și:

Leave a Comment