Share

Ucraina anunță morți și răniți în confruntările cu Rusia

Deși Vladimir Putin vorbește despre „menținerea păcii”, Ucraina anunță confruntări, morți și răniți în mai multe zone ale țării.

În informații care trebuie privite, deocamdată, cu scepticism, Ucraina anunață cel puţin opt morţi, dintre care şapte soldaţi, şi zeci de răniţi în urma loviturilor aeriene survenite în primele ore ale invaziei ruse pe teritoriul ţării.

În plus, 15 soldaţi au fost răniţi, iar alţi 19 sunt daţi dispăruţi. Podul peste râul Inhuleţ – un afluent al Niprului -a fost distrus, conform agenţiilor de presă citate.

„O femeie şi un copil au fost răniţi în regiunea Konopot, unde o maşină a luat foc. În oraşul Podolsk din regiunea Odesa, sunt şapte morţi, şapte răniţi şi 19 oameni daţi dispăruţi în urma unui bombardament. În oraşul Mariupol, regiunea Doneţk, există un mort şi doi răniţi”, a precizat consilierul ministrului de interne ucrainean Anton Gheraşcenko pe canalul său Telegram.

Gheraşcenko a adăugat că în districtul Nikolaev, la nord-est de Odesa, o persoană a fost rănită în timpul unui atac asupra unui aeroport militar, în timp ce la Semiatki, districtul Herson, un băiat de 17 ani a fost ucis.

Între timp, tancurile ruseşti au intrat pe teritoriul Ucrainei, în zona regiunii Lugansk, conform informaţiilor transmise de Serviciul ucrainean pentru frontiera de stat.

Tancurile au fost reperate în apropierea localităţilor Krasna Talovka, Milovo şi Gorodişce.

Trupele ruse au atacat, de asemenea, unităţi ale Brigăzii a 17-a de tancuri din Krivoi Rog, în regiunea Dniepropetrovsk, o unitate militară din Krasnopilia, regiunea Sumî.

De asemenea, corespondentul CNN la Odesa a anunțat la ora 11 că în zece minute trei explozii majore au avut loc în zona orașului aflat la sute de kilometri de republicile separatiste susținute de Putin și foarte aproape de granița cu Republica Moldova.

Potrivit agențieie spaniole EFE, în acelaşi timp, Centrul pentru Comunicaţii Strategice şi Securitatea Informaţională a Ucrainei susţine că armata ucraineană a recuperat localitatea Sciastie din regiunea Lugansk şi a eliminat 50 de militari ruşi.

„Sciastie a fost recuperat după atacul agresorului rus. În timpul încercării de atac echipamentul inamic a fost distrus şi aproximativ 50 de inamici au fost ucişi. Sciastie este sub controlul nostru!”, anunţă centrul pe contul său de Facebook.

Citește și:

Leave a Comment