Share

Tarom a reluat mai multe rute închise până acum din cauza pandemiei

Operatorul aerian național Tarom a anunțat reluarea mai multor rute de zbor pe măsură ce statele europene relaxează condițiile de protecție.

Cea mai nouă rută anunțată astăzi de Tarom este cea către Roma. Conform oficialiolor companiei, de astăzi se reia operarea rutei între Bucureşti şi Roma (Aeroportul Fiumicino), cu două zboruri săptămânale, în zilele de luni şi vineri.

Conform programului de operare RO 403 va decola de la Bucureşti la ora 9:45 și va ateriza la Roma la ora 10:55, iar RO 404 va decola de la Roma la ora 11:45 și va ateriza la Bucureşti la ora 15:00.

Așa cum LifeNews.ro a anunțat deja, pentru Italia există restricții în privința bagajelor de mână. „Bagajele de mână trebuie să fie depozitate sub scaunul din faţa fiecărui pasager, conform reglementărilor emise de autorităţile din Italia. Masca chirurgicală trebuie purtată în permanenţă de la intrarea în aeroportul de plecare până la ieşirea din aeroportul de destinaţie”, au precizat și reprezentanţii Tarom.

Începând de ieri, 2 iulie, au fost reluate și zborurile către Republica Moldova. Operarea între Bucureşti şi Chişinău, este reluată cu o frecvenţă de patru zboruri pe săptămână, în zilele de luni, joi, vineri şi duminică.

„Cursele aeriene vor fi efectuate în condiţii de maximă siguranţă, cu respectarea măsurilor de protecţie, astfel încât să fie eliminat orice risc”, precizează reprezentanţii operatorului aerian național.

De pe 1 iulie sunt operaționale și mai multe mai multe zboruri spre/dinspre Grecia. Astfel, vor fi operate zboruri spre/dinspre Atena în zilele de luni, miercuri, vineri şi sâmbătă, şi Salonic joi şi duminică.

Tarom menționează și că, în urma deciziei Guvernului grec, începând cu 1 iulie, toţi pasagerii care aterizează pe oricare aeroport din Grecia au obligaţia de a completa formularul The Passenger Locator Form (PLF) cu 48 de ore înainte de zborul de intrare în Grecia. Un alt formular va fi oferit la bord, care va trebui completat şi predat, atunci când li se va solicita.

Totodată, de la 1 iulie, pasagerii sosiţi pe aeroporturile greceşti din călătorii internaţionale vor putea fi testaţi aleatoriu.

Noi zboruri interne cu Tarom

„Începând cu luna iulie, Tarom va opera zboruri directe către Constanţa, cu plecare din marile oraşe din vestul ţării: Cluj-Napoca, Timişoara şi Oradea. Astfel, toţi românii din zonă, doritori de un concediu la malul mării, vor putea ajunge pe litoral în mai puţin de o oră”, a anunțat operatorul aerian.

Biletele pot fi achiziţionate de pe site-ul www.tarom.ro, prin aplicaţia mobilă şi de la orice agenţie a companiei, iar check-in-ul se face gratuit, online sau la aeroport.

Citește și:

Leave a Comment