Share
Noi restricții pentru pasagerii avioanelor care aterizează sau decolează din Italia

Noi restricții pentru pasagerii avioanelor care aterizează sau decolează din Italia

Pasagerii avioanelor care aterizează sau decolează din Italia nu vor putea folosi compartimentele pentru bagaje de mână.

Autoritatea Aeronautică Civilă Italiană (ENAC), a anunțat că depozitarea bagajelor de tip carry-on în compartimentele de bagaje din cabina avioanelor care sosesc sau pleacă din Italia este de acum înainte interzisă din motive sanitare.

Pentru a explica aceste noi restricții, un purtător de cuvânt al ENAC a declarat că accesul în avioanele respective, indiferent de operator, va fi permis doar cu bagaje care pot fi depozitate sub scaunul din față.

Autoritatea aeronautică a precizat că interdicţia vizează evitarea contactelor între pasageri şi urgentarea procedurilor de îmbarcare şi debarcare pentru a diminua riscul de transmitere a virusului.

Asociaţia pentru protecţia consumatorilor, Codacons, a salutat vineri această decizie care va permite evitarea haosului care se produce uneori în cabine „când pasagerii îşi depozitează bagajele în compartimentele de deasupra capului”.

„În acest domeniu, italienii se numără printre călătorii cei mai indisciplinaţi din Europa, provocând întârzieri şi cozi care în prezent alimentează riscul de contagiune”, consideră Codacons.

Citește și:

Leave a Comment