Share

Studiu: România, locul 6 în topul celor mai ieftine ţări pentru călătoriile cu maşina

O analiză a Momondo, portal global de căutare pentru călătorii, arată că România se află în rândul celor mai bune şi ieftine ţări europene ce pot fi descoperite la volan.

Conform momondo.ro, dintr-un total de 33 de ţări europene analizate, cel mai bine clasate în funcţie de cinci categorii (costuri, sustenabilitate, camping şi aer liber, confort şi infrastructură, natură şi obiective turistice) sunt: Olanda (sustenabilitate), Serbia (costuri reduse), Franţa (camping şi aer liber, dar şi natură şi obiective turistice) şi Elveţia (confort şi infrastructură).

„În contextul creşterilor masive de preţuri în benzinării, costul călătoriei este un considerent tot mai important de luat în calcul în vacanţele de vara aceasta. Totuşi, în ciuda inflaţiei şi a preţului crescut la combustibil, România rămâne o ţară relativ ieftină în care să călătoreşti, comparat cu multe alte ţări din Europa, ocupând locul şase în topul celor mai ieftine ţări pentru călătoriile cu maşina de anul acesta. Preţul la benzină în România este echivalentul preţului mediu la nivel european, iar costurile încărcării maşinilor electrice, precum şi cel al parcărilor rămân unele din cele mai scăzute (aproximativ 0,54 euro, pentru două ore). În plus, costurile reduse pentru cazări şi închirieri auto contribuie la atractivitatea acestei ţări în rândul celor interesaţi de călătorii cu buget redus”, se menţionează în analiză.

Totuși, este demn de menționat că, în clasamentul general, România ocupă doar locul 20. Pe primul loc se află Germania, cu punctaje ridicate în ceea ce priveşte confortul şi infrastructura, natura şi obiectivele turistice. De asemenea, Germania este un paradis al şoferilor împătimiţi, o ţară cu o reţea extinsă de drumuri, cu staţii de încărcare electrică la tot pasul şi cu un număr de accidente rutiere/100.000 de locuitori mai mic decât majoritatea ţărilor de pe listă.

În topul celor mai bune 10 destinaţii din Europa în care să călătoreşti cu maşina în 2022 se mai află, în ordine, Spania, Lituania, Cipru, Franţa, Suedia, Portugalia, Estonia, Italia şi Elveţia.

Datele incluse în acest raport au fost colectate în perioada 22 februarie – 22 iunie 2022.

Leave a Comment