Share

Studiu: Cei mai doriți angajatori din România în 2022

Catalyst Solutions a anunțat clasamentul cu cei mai doriți angajatori din România în 2022, un top în care primul loc este ocupat de Microsoft.

Studiul realizat anual de Catalyst Solutions arată că, pentru al doilea an consecutiv, Microsoft ocupă primul loc în topul preferințelor respondenților. De asemenea, datele colectate arată că sectorul IT&C rămâne cel mai bine reprezentat în top 10, alături de companii din industria auto, retaileri și companii din domeniul bancar.

Conform Catalyst, respondenții apreciază angajatorii „cu o cultură organizațională puternică, preocupate constant de mediul de lucru și de angajați”

Studiului „Cei mai doriți angajatori” s-a derulat în perioada decembrie 2021 – aprilie 2022 pe un eșantion de 14.691 de respondenți cu profil business, știinte sociale, inginerie și IT&C.

Pe podium, alături de liderul Microsost, au urcat în acest an companiile Oracle și Continental, iar în Top 10 se mai află, în ordine, Amazon, Google, IBM, Bosch România, Endava, Emag și ING Bank.

Clasamentul Catalyst Solutions arată și companiile cu o evoluție semnificativă față de anul anterior. Astfel, Honeywell, Vitesco Technologies, Dedeman, Dell Technologies, British American Tabacco, Kaufland România se află printre firmele care au evoluat major în topul „Cei mai doriți angajatori”, ediția 2022.

Prezența la nivel național, alături de numărul mare și diversitatea oportunităților de carieră, flexibilitatea și adaptabilitatea companiei în contextul actual, plus implicarea companiei în campanii de poziționare de brand pot reprezenta aspecte care influențează locul ocupat de o companie de la un an la altul, menționează autorii clasamentului.

Pe lângă topul în sine, studiul oferă și informații cu privire la factorii care stau la baza deciziei în funcție de care candidații își aleg compania preferată. Se pot remarca și beneficiile pentru care candidații aleg o companie în defavoarea alteia.

Respondenții au evaluat top 10 cele mai importante criterii în procesul lor de decizie, primele mențiuni fiind: asigurarea unui loc de muncă sigur, un mediu de lucru plăcut/prietenos și existența unui pachet salarial atractiv. Comparativ cu anii anteriori, asigurarea unui loc de muncă sigur a devenit un factor extrem de important în procesul de decizie.

În cadrul studiului au fost evaluați si factorii asociați cu decizia de a renunța la jobul anterior. Nivelul salarial reprezintă pentru 34% dintre respondenți motivul principal, alături de lipsa de oportunități profesionale oferite în cadrul companiei (28%) și faptul că organizația se îndreaptă către o direcție care nu corespunde cu obiectivele/valorile candidaților (17%).

Un aspect nou analizat în cadrul ediției din acest an a studiului Cei Mai Doriți Angajatori face referire la sistemul de muncă hybrid, online sau de la sediul companiei. În cadrul studiului, a fost analizat cum contribuie flexibilitatea oferită de companii la decizia candidaților de a aplica sau nu la joburile deschise. 40% dintre respondenți au menționat că lipsa flexibilității cu privire la programul de lucru este un factor determinant în procesul lor de decizie.

În opinia participanților, pe locul 2 se află imposibilitatea de lucra în sistem hybrid (16%), iar pe locul 3 se află faptul că jobul nu oferă posibilitatea de a lucra exclusiv în sistem online.

Păstrarea unui echilibru între viața personală și cea profesională este un aspect de maximă importanță pentru candidați, fiind cel mai important obiectiv profesional în rândul acestora. Alături de atingerea unui nivel salarial superior și preocuparea pentru dezvoltare și creștere în carieră.

Rezultatele studiului subliniază faptul că site de joburi(64%) reprezintă sursa numărul 1 de informare cu privire la angajatori și joburile din piață. Din acest motiv, este esențială prezența angajatorilor cu informații detaliate cu privire la companie și oportunitățile pe care le oferă candidaților prin intermediul acestor canale.

Cu scop informațional, importante pentru respondenți sunt și rețeaua de socializare Linkedin și informațiile pe care le primesc – detaliile primite de la colegi, prieteni sau persoane care lucrează în organizațiile respective. Experiențele fiecărui angajat contribuie la imaginea și reputația companiilor pe piața muncii.

Lansat pentru prima dată în urmă cu 17 ani, studiul Cei mai doriți angajatori reprezintă instrument complex care măsoară nivelul de atractivitate al angajatorilor locali. În plus, rezultatele studiului oferă o înțelegere complexă a comportamentului candidaților și așteptările acestora în raport cu angajatorii care activează pe piața din România.

Citește și:

Leave a Comment