Share

Crește numărul celor care cumpără abonamente metropolitane integrate de transport

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) susține că numărul de abonamente metropolitane integrate a crescut cu 50% în fiecare din ultimele trei luni.

Conform TPBI, cel mai mare succes l-au avut abonamentele de 24 de ore, destinate în special turiştilor. Și nu e de mirare dacă avem în vedere că pentru un abonament de o zi, care include mijloacele de transport de suprafaţă, metroul şi ruta de tren Aeroport Otopeni – Gara de Nord, prețul este de 20 de lei.

În acest comntext, oficialii TPBI notează că „abonamentul metropolitan integrat, care asigură transportul pe orice linie de suprafaţă din regiunea Bucureşti-Ilfov, pe metrou şi pe linia de tren Bucureşti Nord – Aeroportul Internaţional Otopeni “Henri Coandă”, devine tot mai popular, numărul titlurilor de călătorie emise de cei patru operatori crescând cu peste 50% în fiecare lună, de la data lansării lor, la 17 februarie 2022. În primele trei luni, cel mai mare succes l-au avut abonamentele destinate în special turiştilor, cel de 24 ore reprezentând aproape 50% din vânzări, urmat de cel de 72 ore şi de abonamentul pe o lună”.

Noile titluri de călătorie oferă ocazia pasagerilor să circule cu toate mijloacele de transport către localităţile unde lucrează, unde studiază sau pur şi simplu pentru agrement, fiind foarte solicitate de persoanele care vin să viziteze Bucureştiul şi sosesc în oraş prin Aeroportul Otopeni.

Cu un abonament metropolitan integrat, un turist poate ajunge cu trenul de la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” (Otopeni), la Gara de Nord din Bucureşti, iar de aici poate utiliza atât metroul, cât şi mijloacele de transport de suprafaţă în întreaga regiune Bucureşti – Ilfov timp de 24 sau 72 ore.

De asemenea, cei care locuiesc într-o localitate deservită de acest serviciu feroviar, de exemplu Mogoşoaia, dar lucrează în Capitală – sau bucureştenii care desfăşoară activităţi în judeţul Ilfov – pot utiliza abonamente metropolitane de călătorie timp de o lună, şase luni sau un an.

În forma actuală, abonamentele integrate permit călătorilor să folosească numai ruta de tren care leagă Aeroportul Internaţional Otopeni de Gara de Nord (inclusiv de la staţiile Mogoşoaia şi Otopeni). TPBI, împreună cu instituţiile partenere, intenţionează ca, ulterior, acest tip de abonament să fie extins şi pe viitoarele linii de transport feroviar metropolitan, aflate acum în faza de proiect.

Tarifele pentru aceste abonamente metropolitane integrate, valabile pe mijloace de transport de suprafaţă, pe metrou şi pe ruta de tren Aeroport Otopeni – Gara de Nord, sunt următoarele: 24 ore – 20 lei, 72 ore – 40 lei, o lună – 210 lei, 6 luni – 1.100 lei, 12 luni – 2.000 lei.

Leave a Comment