Share

Versiunea pentru pasageri a electricului Volkswagen ID. Buzz va costa 64.581 euro

Lăudatul vehicul electric ID. Buzz al celor de la Volkswagen are acum nu doar formă ci și preț. În Germania, versiunea pentru pasageri costă 64.581 de euro.

Micul vehicul comercial electric Volkswagen ID. Buzz a fost primit cu multe aprecieri de fanii mărcii. Ba chiar și unii dintre concurenți au lăudat acest epigon al vestitului Bulli din anii `50.

Ei bine, după ce au dezvăluit toate detaliile importante ale noului ID. Buzz la începutul lui martie, acum oficialii Volkswagen au anunțat și lista de prețuri a acestui vehicul 100% electric pe piața germană.

Conform germanilor, Volkswagen ID. Buzz va costa 54.430 de euro în versiunea Cargo, cea destinată transportului de marfă, și 64.581 de euro în varianta pentru pasageri.

Livrările micului vehicul comercial vor debuta în Europa în toamnă, în timp ce clienții nord-americani vor accede la ID. Buzz la începutul lui 2024.

ID. Buzz este considerat de Volkswagen „cel mai emoțional membru al familiei complet electrice ID. de până acum” și va fi animat de un motor electric de 150 kW susținut de un pachet de baterii de 77 kWh.

Bateria litiu-ion poate fi încărcată de la sisteme wallbox sau de la stații publice de încărcare folosind curent alternativ (AC) de 11 kW. Prin intermediul unui conector CCS, la o stație de încărcare rapidă DC (curent continuu) puterea de încărcare crește până la 170 kW.

ID. Buzz este al patrulea membru al familiei ID. a Volkswagen, care mai include și ID.3, ID.4 și ID.5. Toate aceste modele sunt asamblate pe platforma MEB a grupului german și vor fi, începând cu 2025, însoțite de un al cincilea model care va avea dimensiuni reduse.

De altfel, așa cum ați aflat deja de la LifeNews.ro, directorul executiv al grupului Volkswagen, Herbert Diess, a declarat la începutul acestei luni că dezvoltarea vehiculelor electrice din categoria „entry” pentru mărcile Volkswagen, Skoda și Cupra este „în plină desfășurare”.

Deja, grupul Volkswagen a publicat pe contul său de Twitter imagini teaser ale celor trei mașini electrice din categoria „entry” care vor fi produse în Spania începând cu 2025. Schițele dezvăluie detalii stilistice care combină atributele de design ale unor SUV-uri cu cele ale hatchback-urilor.

Citește și:

Leave a Comment