Share

Recall Mercedes-Benz în SUA: 292.000 de vehicule trase pe dreapta

Divizia Mercedes-Benz din SUA a anunțat un „recall” pentru 292.000 de vehicule ai căror posesori sunt sfătuiți să nu le mai conducă până la remedierea problemelor.

Conform anunțului făcut de Mercedes-Benz, circa 292.000 de mașini ML, GL și Clasa R produse între 2006 și 2012 ar putea avea defecțiuni ale sistemului de frânare. Din acest motiv, posesorii lor sunt sfătuiți să nu le mai conducă.

Reprezentanții Mercedes-Benz din SUA au declarat că, până în prezent, nu au existat accidente, răniri sau decese legate de această problemă. Compania a menționat că va ridica gratuit vehiculele afectate de la locația indicată de proprietar pentru a le transporta la service.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a menționat și ea că producătorul german de automobile a emis o „rechemare voluntară” din cauza unei posibile corodări a sistemului de servofrână. Această problemă ar putea afecta grav capacitatea de frânare, crescând riscul unui accident.

Totuși, NHTSA a menționat că vehiculele care nu prezintă coroziune avansată pot continua să fie conduse fără nicio acțiune ulterioară, în timp ce vehiculele cu coroziune avansată vor fi subiectul unui test.

Vehiculele care trec testul pot fi conduse până la doi ani, dar trebuie să se întoarcă pentru o reparație suplimentară, în timp ce mașinile care nu trec acest test vor necesita înlocuirea servofrânei.

Leave a Comment