Share

Consiliul Concurenței investighează Audatex

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie ce vizează un posibil abuz de poziţie dominantă al companiei Audatex Services în relaţia cu unităţile de service auto.

Conform Consiliul Concurenţei, compania Audatex este verificată în baza unor suspiciuni de abuz de poziţie dominantă în raport cu unităţile de service auto din România, a serviciilor software specializate pentru evaluarea şi administrarea daunelor auto, a reparaţiilor şi lucrărilor de mentenanţă pentru autovehicule.

Autoritatea de concurenţă notează că are indicii privind un posibil comportament abuziv Audatex în relaţia cu clienţii – unităţi de service auto.

În acest context, Consiliul Concurenţei a efectuat o inspecţie inopinată la sediul companiei investigate.

Inspecţia inopinată a fost autorizată de Curtea de Apel Bucureşti, fiind justificată de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilei practici anticoncurenţiale analizate.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă preliminară importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei.

Documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, compania implicată riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.

Audatex România este divizie a companiei germane Audatex fondată în 1966. Din 2006, Audatex a devenit parte a grupului Solera care, la rândul său, a fost cumpărat în 2016 de Vista Equity Partners.

Compania Audatex furnizeaza soluții IT pentru sectorul asigurărilor și domeniul auto care permit soluționarea eficientă a daunelor și estimarea precisă a costurilor de reparație. Calculațiile Audatex cu privire la costurile de reparații stau la baza a peste 30 milioane de evaluări efectuate anual în intreaga lume. Compania își desfășoară activitatea în peste 85 de țări.

Leave a Comment