Share

STB a început montarea validatoarelor smart pe încă 700 de vehicule

Societatea de Transport Bucureşti (STB) a început procesul de montare a validatoarelor smart pentru plata călătoriei în ultimele 700 de vehicule ale companiei.

Oficialii STB au anunțat că în toate vehiculele companiei vor fi disponibile validatoare smart care permit plata cu cardul bancar. Deja existentă pe unele autobuze din București, facilitatea va fi curând disponibilă pe întreaga flotă de vehicule a operatorului de transport. Până în prezent, validatoare de acest tip erau prezente în 66 de tramvaie, 400 de autobuze Otokar şi 130 de autobuze Mercedes Hibrid.

Astfel, procesul de implementare a noilor validatoare vizează alte 700 de vehicule din generaţiile de autobuze, tramvaie şi troleibuze care nu au fost echipate din construcţie sau la momentul achiziţiei cu acest tip de validator.

„Avantajele implementării validatoarelor smart sunt multiple, începând cu transformarea digitală a modului de plată a călătoriei cu ajutorul dispozitivelor mobile sau smartwatch cu NFC, dar şi prin cardurile bancare contactless. Astfel, plata călătoriei se face direct la validator, fără a mai fi necesară deplasarea la un centru de vânzare”, explică STB.

Vehiculele echipate cu acest tip de validator vor fi semnalizate cu stickere informative în exterior, în dreptul uşii unde este montat validatorul şi în interior. Pentru accesibilitate, în cazul tramvaielor cu podea coborâtă, validatorul smart este instalat în zona prevăzută cu rampă de acces.

„Fără costuri suplimentare pentru călători, validarea directă cu cardul bancar în vehicule arată că viitorul transportului public este definit de transformarea digitală, automatizarea, investiţiile în materialul rulant şi în infrastructură, astfel încât împreună cu resursa umană de calitate, beneficiile transportului public să fie cele dorite de către utilizatori”, a declarat Adrian Criţ, directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti STB SA.

Odată cu montarea acestui tip de validatoare este de așteptat ca numărul caselor de bilete amplasate pe domeniul public să scadă.

Citește și:

Leave a Comment