Share

CGMB: Abonament STB – Metrorex – tren Otopeni, 210 lei pentru o lună

Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a decis ca un abonament care integrează transportul public de suprafață cu cel subteran și cu trenul Gara de Nord – Otopeni să coste lunar 210 lei.

Un abonament care integrează linia de tren Gara de Nord – Otopeni cu metroul şi cu transportul public de suprafaţă va costa 210 lei pe lună, 1.100 de lei pentru şase luni şi 2.000 de lei pentru 12 luni.

Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat în şedinţa de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti cu 32 de voturi „pentru”, unul împotrivă şi 18 abţineri.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a precizat că hotărârea vizează integrarea trenului Gara de Nord-Otopeni în sistemul tarifar unitar al zonei metropolitane Bucureşti-Ilfov.

Proiectul prevede acordarea unui mandat special Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov în vederea stabilirii, ajustării sau modificării preţurilor şi tarifelor.

Astfel, abonamentul suprafaţă-metrou-feroviar va avea următoarele preţuri:

 • 20 de lei pentru 24 de ore;
 • 40 de lei pentru 72 de ore;
 • 210 lei pentru o lună;
 • 1.100 de lei pentru şase luni;
 • 2.000 de lei pentru 12 luni.

De asemenea, abonamentele suprafaţă-feroviar sau metrou-feroviar vor avea umătoarele preţuri:

 • 140 de lei pentru o lună;
 • 800 de lei pentru şase luni;
 • 1.400 de lei pentru 12 luni.

Spre comparaţie, abonamentele suprafaţă-metrou, valabile şi până în prezent, au următoarele tarife:

 • 140 de lei pentru o lună;
 • 700 de lei pentru şase luni;
 • 1.200 de lei pentru 12 luni.

Titlurile de călătorie metropolitane integrate cu valabilitate de 24 de ore şi 72 de ore vor permite oricâte transbordări pe orice vehicul de transport de suprafaţă, metrou şi feroviar, pe ruta Gara de Nord-Aeroportul Henri Coandă, în regiunea Bucureşti-Ilfov.

La începutul lunii februarie, Nicuşor Dan anunţa că biletele şi abonamentele care integrează linia de tren Gara de Nord – Otopeni cu metroul şi cu transportul public de suprafaţă vor fi disponibile din 15 februarie.

„În urma discuţiilor dintre Primăria Capitalei, prin ADI Transport Public Bucureşti Ilfov, Ministerul Transporturilor şi Metrorex, din 15 februarie vom avea bilete şi abonamente care integrează linia de tren Gara de Nord – Otopeni cu metroul şi cu transportul public de suprafaţă. Este un pas mic în conceptul trenului metropolitan, ca parte a transportului public din zona Bucureşti – Ilfov. Urmează integrarea tarifară a liniei de tren Bucureşti – Ploieşti până la limita judeţului Ilfov”, anunţa edilul general.

El adăuga că, astfel, bucureştenii sau ilfovenii care fac naveta zilnică spre sau dinspre Mogoşoaia şi Otopeni (inclusiv angajaţii Aeroportului Otopeni) vor avea la dispoziţie abonamente de o lună, şase luni sau un an cu care vor putea folosi trenul Gara de Nord – Otopeni, metroul şi transportul public de suprafaţă.

De asemenea, turiştii care ajung în Aeroportul Otopeni vor avea la dispoziţie un bilet unic de 20 de lei pe zi sau un bilet de 40 de lei pentru trei zile, care le oferă acces complet la transportul public de suprafaţă, metrou şi tren de la Gara de Nord la Otopeni.

Citește și:

Leave a Comment