Share

Start cu dreptul la Campionatul European de Fotbal. România a învins Croația

La finalul unui meci entuziasmant, echipa României a învins Croația cu scorul de 4 – 1 în prima partidă din Grupa C a Campionatului European de Fotbal Under-21 care se desfășoară în Italia.

Selecționata de tineret a României a început partida cu Croația din grupa C a Campionatului European de Fotbal Under-21 în forță reușind ca, după doar 14 minute să aibă un avans de două goluri în fața Croației. George Puşcaş a deschis scorul în min. 11, dintr-un penalty acordat în urma arbitrajului video, după un henţ comis de Filip Benkovic la reluarea aceluiaşi atacant. România şi-a dublat avantajul în minutul 14, când Ianis Hagi a reluat în plasă mingea respinsă de croaţi la lovitura de cap a lui Puşcaş. 

Croaţii au redus din diferenţă în minutul 18 prin Nikola Vlasic cu un şut din afara careului. A urmat o perioadă de domnare a echipei Croației care a durat până la finalul primei reprize.

În cea de-a doua repriză tinerii jucători ai României au început cu ambiție și, în minutul 66, Tudor Băluţă a marcat al treilea gol al tricolorilor, la capătul unei faze personale, în care a recuperat, a driblat şi a şutat la colţul scurt. 

Cu o echipă croată prăbușită după primirea celui de-al treilea gol, România a mai înscris un gol în ultimele minute, acesta fiind validat după ce arbitrul a consultat faza cu ajutorul sistemului VAR.

În grupa C a Campionatului European de Fotbal Under-21 se mai află echipele Angliei și Franței care se vor întâlni în această seară.

România va disputa următorul joc în Grupa C pe 21 iunie, contra Angliei. Meciul va avea loc pe stadionul Dino Manuzzi din Cesena la ora 19:30.

În semifinale se califică echipele câştigătoare ale celor trei grupe şi cea mai bună ocupantă a locurilor secunde. Primele patru clasate se califică la JO 2020. Dacă printre acestea se află Anglia, va exista un baraj pentru JO de la Tokyo între celelalte două echipe clasate pe locul secund în grupe.

Leave a Comment