Share

Sindicatele germane din industria auto cer 10 mld. euro

Cel mai mare sindicat german, IG Metall, cere o finanţare de cel puţin 10 miliarde de euro pentru a ajuta furnizorii din industria auto să facă faţă trecerii la vehiculele electrice. Jumătate dintre bani ar urma să vină de la Guvern şi restul de la producătorii auto

„Propunem un fond de transformare, de cel puţin 10 miliarde de euro, pentru furnizorii care sunt robuşti şi profitabili, dar se confruntă cu dificultăţi în obţinerea capitalului sau au nevoie de fonduri masive pentru a trece la mobilitatea electrică”, a afirmat Frank Iwer, responsabil cu coordonarea în cadrul IG Metall, într-un interviu acordat publicaţiei germane WirtschaftsWoche.

Iwer, care face parte şi din board-ul de supervizare al producătorului de componente auto ZF Friedrichshafen, a explicat că fondul ar putea acorda împrumuturi pe 6-8 ani.

„Guvernul ar trebui să garanteze o rată a dobânzii de bază de aproximativ 1,5%”, a adăugat oficialul IG Metall.

Printre cei mai mari furnizori auto din Germania se află Bosch şi Continental, care au o prezenţă importantă şi pe piaţa din România.

Leoni, un alt furnizor prezent în România, a anunţat că explorează toate opţiunile pentru a-şi asigura viitoarea finanţare, după ce a raportat pierderi nete de 132 de milioane de euro în primul trimestru din 2019.

Leave a Comment