Share

Sorin Grindeanu: În prezent, sunt în lucru 80 de kilometri de autostradă

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a declarat că, în prezent, sunt în lucru 80 de kilometri de autostradă.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, speră ca în 2022 să se circule pe o parte din cei 80 de kilometri de autostradă care sunt în lucru în prezent, să dea drumul la podul suspendat de la Brăila şi să existe drone pe şantierele din România până în vara acestui an.

„Nu pot să dau un număr exact de kilometri de autostradă pentru 2022, dar ştiu că atunci când am venit în minister au fost zero pe anul 2021 şi că s-au făcut eforturi să se ajungă la cei 30 de kilometri de autostradă, şi aceştia foarte puţini, aproape un minim în ultimii 5-6 ani. Suntem în lucru la circa 80 de kilometri în acest moment (…) iar o parte dintre ei da, pot fi (inauguraţi n.r.) în 2022. Un lot, poate chiar două. Aş vrea să fie două pe drumul expres Craiova-Piteşti, care de asemenea este foarte circulat. Cum m-aş bucura ca la anul ARF să înceapă să demareze achiziţia de materia rulant. M-aş bucura ca la sfârşitul anului şi din discuţiile pe care le-am avut când am fost la faţa locului la Podul de la Brăila – care este impresionant – să putem să-l dăm în circulaţie. De asemenea, la modul în care merg lucrurile pe lotul Sibiu-Boiţa, vorbesc de un constructor care este în faţă cu lucrările, să putem să circulăm şi acolo, deşi termenul este în 2023. Eu o să le urmăresc îndeaproape toate aceste lucrări”, a declarat Sorin Grindeanu la un post TV.

De asemenea, ministrul îşi doreşte ca în 2022 să dea drumul „la noi şantiere. Și nu puţine”. În privința supravegherii șantierelor cu drone, Grindeanu a menționat că acestea vor face asta „mai repede decât vor unii”.

„Suntem într-o fază avansată cu Ministerul de Interne. Împreună cu ei vrem să facem asta. Este nevoie şi de un act normativ în Guvern. În momentul în care va parcurge tot circuitul… mult mai repede, decât vara acestui an”, a declarat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a recunoscut și că infrastructura feroviară din România este mult în urmă faţă de standardele de care avem nevoie, fie că vorbim despre infrastructură propriu-zisă, care să permită viteze mai mari la trenuri, fie că vorbim despre material rulant.

„Toate aceste lucruri trebuie să fie schimbate, şi pot să vă spun că bani, prin tot ceea ce înseamnă alocări europene, sunt aproape egali pe partea de rutier cu partea de feroviar”, a explicat ministrul Transporturilor.

Leave a Comment