Share

Sorana Cîrstea și Simona Halep, calificate în optimile Australian Open 2022

Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile Australian Open 2021, după un meci bun cu rusoaica Anastasia Pavliucenkova. Cu câteva ore în urmă și Simona Halep a reușit o performanță similară.

Sorana Cîrstea a câștigat meciul cu rusoaica Anastasia Pavliucenkova cu scorul de 6-3, 2-6, 6-2. În ultimul meci desfășurat sâmbătă la Australian Open, românca a dominat autoritar reușind după doar o oră și 42 de minute, să învingă fără mari emoții.

Cîrstea (31 ani, 38 WTA) şi-a egalat cea mai bună performanţă a sa de la Melbourne, reuşită în 2017.

Un meci foarte bun a făcut, mai devereme, și Simona Halep, aceasta reușind să o învingă pe muntenegreanca Danka Kovinic cu 6-2, 6-1.

Românca a început cu stângul, pierzându-şi serviciul în ghemul de debut, dar apoi a reuşit să ia trei la rând. Pavliucenkova a făcut un nou break, dar imediat Cîrstea a câştigat şi ea contra serviciului şi s-a desprins la 5-2, câştigând primul set cu 6-3.

Pavlicenkova a fost mai agresivă şi mai inspirată în actul secund, în care a condus cu 3-0, 4-1 şi 5-2, încheind cu 6-2.

Cîrstea a avut un debut bun în decisiv, cu break, pe care şi l-a consolidat şi ulterior a ajuns la 5-1, profitând de erorile comise de a zecea favorită a turneului. Pavliucenkova a mai luat un ghem, dar Cîrstea a închis conturile cu un ghem la zero.

Pentru Halep a fost a opta victorie consecutivă din acest an, după titlul obţinut la Melbourne Summer Set 1. Ea are 14 victorii în ultimele sale 15 meciuri jucate.

Începutul meciului cu Kovinic (27 ani, 98 WTA) a fost unul echilibrat, adversara reuşind să câştige primul ghem (singura dată când a fost în avantaj), însă fostul lider mondial s-a impus cu 6-2 în primul set, după patru ghemuri la rând. În actul secund, Halep nu a cedat decât un ghem.

Halep, finalistă la Australian Open în 2018, a servit excelent, reuşind 3 aşi şi procentaje foarte bune, net superioare adversarei. Simona a avut mai multe lovituri direct câştigătoare, 19-11, şi mai puţine erori neprovocate, 17-25.

Halep şi Kovinic (27 ani, 98 WTA) au avut o singură confruntare, în 2016, în sferturile turneului WTA de la Bucureşti, câştigată cu 6-4, 6-2 de Simona, care îşi adjudeca ulterior titlul (6-0, 6-0 în finala cu Anastasija Sevastova).

„A fost un meci grozav. Cred că am jucat tenis de calitate. Ea a fost un pic obosită. Sunt mulţumită de felul în care am jucat. Mă simt bine că am ajuns în săptămâna a doua a turneului”, a declarat Halep după meci.

În optimile de finală ale turneului Australian Open care se desfășoară la Melbourne, Sorana Cîrstea o va întâlni pe poloneaza Iga Swiatek, cap de serie numărul 7 la turneul australian. Tot în optimi, Simona Halep va avea meci cu franțuzoaica Alizé Cornet.

Citește și:

Leave a Comment