Share

Sindicat Tarom: Începând cu 23 august, între orele 4 și 7, nu va decola niciun avion al companiei

Sindicatul Unit Tarom amenință cu o grevă care ar putea bloca la sol, între orele 4 și 7, toate avioanele operatorului aerian național.

Sindicatul Unit Tarom (SUT) a demarat acţiunea de strângere de semnături în vederea declanşării Conflictului colectiv de muncă la Tarom, cerinţă transmisă deja către angajator prin consemnarea în procesele verbale ale negocierii.

„Începând cu 23.08.2022, în semn de protest al membrilor Sindicatului Unit Tarom (SUT) piloţi, între orele 04 și 07 nu va decola niciun avion al companiei Tarom. Calendarul protestelor va începe cu notificarea angajatorului SC Tarom SA cu privire la organizarea de către sindicat a unor greve de avertisment, două zile săptămânal, cu încetarea lucrului, dar nu mai mult de două ore, urmând ca la o dată stabilită de către sindicat, să urmeze greva generală propriu-zisă, cu respectarea tuturor normelor legale”, menţionează sindicaliștii.

Sindicaliştii din cadrul Tarom precizează că, în data de 23 iunie 2022, au fost demarate negocierile în vederea încheierii unui nou Contract Colectiv de Muncă la nivel de unitate, iar termenul agreat de părţi pentru încheierea unui contract expiră în data de 23 august 2022.

„Negocierile s-au desfăşurat cu dificultate, fără a se ajunge la un acord cu privire la revendicările salariale formulate de Sindicatul Unit Tarom (SUT)”, adaugă cei din sindicatul Tarom.

Reprezentanţii sindicatului susţin că au depus toate diligenţele pentru încheierea unui Contract Colectiv de Muncă, însă până la data transmiterii comunicatului conducerea societăţii nu a dat curs niciuneia dintre revendicările formulate de SUT, cu excepţia creşterii bonului de masă de la 10 la 30 lei.

„Dacă până la data de 23 august 2022 (dată agreată pentru încheierea contractului colectiv de muncă) nu se va ajunge la un acord cu conducerea societăţii cu privire la revendicările formulate, salariaţii au posibilitatea declanşării conflictului colectiv de muncă şi a organizării grevei generale, cu respectarea condiţiilor legale”, subliniază SUT.

Conform sursei citate, la şedinţa din data de 16 august 2022, compania a prezentat o ofertă, care a fost considerată inacceptabilă de către Comisia de negociere a CCM la nivel Tarom din partea SUT, având în vedere faptul că această ofertă nu acoperă, în unele departamente, nici măcar inflaţia pe anul 2022, de 15%.

Citește și:

Leave a Comment