Share

Simona Halep, în semifinale la Miami. Spectacol total în setul doi

Jucătoarea de tenis Simona Halep s-a calificat în această seară în semifinalele turneului de la Miami, după un meci cu chinezoaica Qiang Wang.

Simona Halep poate ajunge din nou pe primul loc în clasamentul mondial dacă reușește să ajungă în finala turneului de la Miami. Un mare pas a fost făcut în această seară, după ce românca a învins-o pe Qiang Wang, jucătoare de tenis aflată pe locul 17 în ierarhia WTA.

La turneul din Miami, Simona Halep (27 de ani, 3 WTA) a învins-o pe chinezoaica Qiang Wang (27 de ani, 18 WTA) cu scorul de 6-4, 7-5. După un prim set în care Simona a început furtunos, iar Wang a avut o ușoară revenire, pentru ca totul să se încheie cu 6-4, a urmat un start dezastruos al celui de-al doilea act al partidei. Românca a cedat cinci game-uri consecutive pe fondul unor erori greu de explicat. Apoi, de la 1-5, Simona Halep a câștigat punct cu punct până ce a reușit să închidă meciul cu un incredibil 7-5.

Numărul 3 mondial, Simona Halep, va juca în semifinale împotriva învingătoarei din partida Karolina Pliskova (7 WTA) – Marketa Vondrousova (59 WTA). Deși drumul până la primul loc WTA este încă dificil, deocamdată românca a urcat pe poziția a doua în clasament depășind-o la puncte pe Petra Kvitova.

Pentru calificarea în semifinalele turneului din SUA, Simona va încasa 354.000 de dolari. Turneul este dotat cu premii totale în valoare de 9.035.428 USD.

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de caractere și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment