Share

Simona Halep a pierdut meciul cu Pliskova și locul 1 mondial

Meciul Halep – Pliskova s-a încheiat în această dimineață după ce a fost întrerupt din cauza ploii. Jucătoarea din România a fost eliminată de cehoaică în semifinalele turneului de la Miami și a ratat șansa de a reveni pe primul loc în lume.

Halep a pierdut meciul din semifinale cu scorul de 5-7, 1-6. După un start echilibrat și chiar un break reușit de Simona Halep, ploaia a început să facă probleme celor două jucătoare astfel încât partida a fost întreruptă. La reluarea meciului, Simona sa prăbușit inexplicabil după ce conducea cu 5 – 3. Așa se face că primul set s-a încheiat  cu scorul de 5 – 7 în defavoarea româncei.

În setul doi, doar Pliskova a părut a ști să joace cu aplomb, iar scorul a arătat rapid diferența: 0 – 5. Ploaia a revenit, iar meciul a fost din nou întrerupt. Din nefericire, nici această pauză nu a ajutat-o pe Simona Halep, partida încheindu-se cu scorul 5-7, 1-6.

Dacă Pliskova va reuși să câștige turneul, Simona Halep va coborâ din nou pe locul 3 mondial, însă dacă cehoaica va pierde finala pe care o va disputa sâmbătă cu Ashleigh Barty, românca va urca pe locul doi în clasamentul WTA.

Pentru participarea la competiţia din Florida, Simona Halep a fost recompensată cu un cec de 354.000 de dolari şi 390 de puncte WTA.

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de caractere și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment