Share

Simona Halep a învins-o pe Bianca Andreescu la Turneul Campioanelor

Simona Halep a reușit să câștige partida cu canadianca de origine română Bianca Andreescu disputată astăzi în grupa Violet a Turneului Campioanelor de la Shenzhen. A fost prima înfruntare directă din carierele celor două jucătoare atât de îndrăgite de români.

Un meci istoric pentru români s-a disputat astăzi între Simona Halep, locul 5 WTA și Bianca Andreescu, locul 4 WTA, iar învingătoare a fost românca din Constanța.

În primul set, Andreescu a părut a fi mult mai sigură pe ea reușind să o aducă pe Simona Halep de mai multe ori în postura de a salva mingi de break. Inevitabilul s-a produs în al șaptelea game, atunci când Bianca Andreescu a reușit un break care s-a dovedit decisiv. Menținând ritmul și forța loviturilor, canadianca a reușit să mai câștige un break în game-ul nouă și a închis astfel primul set cu scorul de 6 – 3 în favoarea ei.

Simona Halep a părut a reveni în primele game-uri ale celui de-al doilea set obținând rapid primul break, însă canadianca a revenit rapid anulând avantajul româncei. După un al cincilea game spectaculos și cu o galerie care a susținut-o din răsputeri, Simona a reușit un nou break ducând scorul la 3 – 2. Partida a continuat furibund, cu Andreescu tot mai îndârjită, astfel încât, în scurt timp, scorul a redevenit egal, 4 – 4. După ce ambele jucătoare s-au consultat cu antrenorii, tot canadianca a părut a reveni mai puternică, iar tabela a arătat rapid 5 – 4 pentru Andreescu. Simona egalează din nou, dar jocul exact și loviturile puternice o aduc în avantaj pe Bianca Andreescu. Spectacolul continuă pe terenul arenei din Shenzhen, iar Simona Halep egalează, 6 – 6, ducând setul la Tie Break. Românca reușește să se impună câștigând setul cu 7 – 6, iar partida ajunge în setul decisiv.

În al treilea set, cel hotărâtor, Andreescu a continuat să fie foarte agresivă în timp ce Halep a răspuns cu un joc echilibrat, încercând să controleze partida grație experinței sale. După u 1 -1 rapid a venit însă și primul break al canadiencei, iar Simona a cerut din nou ajutorul antrenorului său. O nouă încleștare și două break-uri au dus la scorul până la 2 -2. Simona Halep pare ceva mai convinsă că poate învinge, iar jocul său pare ceva mai pozitiv, în timp ce Bianca Andreescu este tot mai obosită. Astfel obține un nou break și scorul ajunge la 4 – 2 în favoarea ei. Canadianca revine rapid cu un break: 4 – 3, dar Halep continuă agresiv și reușește un nou break. Simona pare tot mai aproape de victorie, iar setul se încheie cu 6 – 3.

Competiţia din China, dotată cu premii totale de 14 milioane de dolari, a debutat duminică, atunci când au fost programate cele două meciuri din grupa Roşie, Naomi Osaka (Japonia) – Petra Kvitova (Cehia), o reeditare a finalei de la Australian Open din acest an, respectiv Ashleigh Barty (Australia) – Belinda Bencic (Elveţia).

În această dimineață, Elina Svitolina a învins-o pe Karolina Pliskova cu 7-6 (12), 6-4, în primul meci din grupa Violet. Svitolina, care a câştigat anul trecut ultima ediţie a Turneului Campioanelor găzduită de Singapore, s-a impus într-o oră şi 53 de minute.

Ieri, Naomi Osaka a învins-o pe Petra Kvitova 7-6 (7/1), 4-6, 6-4. Locul 3 WTA, japoneza s-a impus după circa două ore şi 40 de minute în faţa unei adversare clasate cu trei poziţii mai jos în ierarhia mondială. Partida a fost reeditarea finalei din acest an a Openului Australiei, câştigată tot de Osaka. Tot duminică, Ashleigh Barty, liderul mondial, a învins-o pe elveţianca Belinda Bencic, 5-7, 6-1, 6-2. În faţa unei adversare aflate pe locul 7 WTA, Barty s-a impus după aproape două ore de joc și este aproape sigură că va încheia anul pe primul loc al ierarhiei.

Până la acest turneu, Bianca Andreescu a reușit să câștige premii în valoare de 6,4 milioane de euro, în timp ce Simona Halep, cu o carieră mult mai lungă, a adunat 33,5 milioane de dolari.

Leave a Comment