Share

Rusia admite „lovitura serioasă” dată economiei de sancțiuni, dar continuă amenințările

Rusia admite că economia țării a primit o „lovitură serioasă” odată cu sancțiunile occidentale, și califică drept inaccptabile livrările de armament către Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că sancţiunile financiare aspre impuse de SUA, Uniunea Europeană şi aliaţii occidentali au dat o „lovitură serioasă” economiei Rusiei.

„Economia rusă se află acum sub o presiune serioasă şi a primit o lovitură serioasă, aş spune”, a afirmat Peskov, conform agenției dpa.

El a adăugat că „există o marjă de siguranţă, există potenţial şi există planuri. O muncă neobosită este în desfăşurare. Vom rămâne în picioare”.

Potrivit lui Peskov, Rusia are încă rezerve pentru a-şi proteja economia.

Agresorul Ucrainei se pregătește să răspundă sancţiunilor Occidentului cu un „cap limpede” şi „fără a se împuşca singur în picior”.

„Nu există garanţii” că nu vor avea loc ciocniri între Rusia şi NATO

Unul dintre vice-miniştrii ruşi de externe, Alexandr Gruşko, a atenţionat astăzi că „nu există garanţii” că nu vor avea loc ciocniri militare între Rusia şi NATO în contextul în care statele Alianţei Nord-Atlantice aprovizionează cu armament Ucraina.

„Apar riscuri (…) Desigur că suntem îngrijoraţi de livrările de arme. Tot acest lucru este foarte periculos”, a declarat oficialul rus pentru postul de televiziune Rossiya-24, făcând referire la transporturile de arme care merg către Ucraina pentru susţinerea acestei ţări în faţa invaziei ruse.

„Nu există garanţii că nu vor surveni unele incidente”, a insistat Alexandr Gruşko, avertizând asupra unei posibile escaladări.

Oprirea construcției gazoductului Nord Stream 2, „inacceptabilă”

Tot astăzi, Ministerul de Externe al Rusiei a anunțat că decizia Germaniei de a îngheţa certificarea gazoductului Nord Stream 2 este inacceptabilă şi va conduce la prejudicii irevocabile în relaţiile bilaterale.

Decizia ar conduce de asemenea la o creştere inevitabilă şi rapidă a preţului gazelor, a adăugat ministerul rus.

Germania a oprit luna trecută proiectul gazoductului Nord Stream 2 pe sub Marea Baltică, conceput pentru a dubla fluxul de gaz rusesc direct în Germania, după ce Rusia a recunoscut oficial două regiuni separatiste din estul Ucrainei.

Investitorii Nord Stream 2 au dreptul de a intenta proces împotriva Berlinului, a precizat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, citată de agenţia RIA Novosti.

Citește și:

Leave a Comment