Share

Premiile Bafta 2022: Dune – cinci trofee, The Power of the Dog – cel mai bun film, Joanna Scanlan și Will Smith – cei mai buni actori

Dune, recompensat cu cinci trofee în categoriile tehnice, a fost marele câştigător al serii, în timp ce The Power of the Dog a obţinut premiile pentru regie şi pentru cel mai bun film la premiile Bafta 2022.

Aseară a avut loc la Londra cea de-a 75-a ediţie a galei premiilor Academiei Britanice de Arte ale Filmului şi Televiziunii – BAFTA 2022. Filmul Dune a fost recompensat cu cinci trofee în categoriile tehnice, în timp ce The Power of the Dog, în regia lui Jane Campion, a obţinut premiile pentru regie şi pentru cel mai bun film.

Jane Campion nu a putut fi prezentă la ceremonie, iar Benedict Cumberbatch, interpretul personajului principal din The Power of the Dog, a primit premiul în numele cineastei. O altă absenţă notabilă a serii a fost Will Smith, desemnat cel mai bun actor în rol principal graţie interpretării din King Richard.

La ceremonia desfăşurată la Royal Albert Hall din Londra au fost prezente, totuși, o mulţime de staruri. Gazda galei a fost actriţa australiană Rebel Wilson, care şi-a presărat intervenţiile cu glume despre familia regală şi prim-ministrul britanic.

Joanna Scanlan, protagonista peliculei After Love, în regia lui Aleem Khan, povestea unei femei devenite de curând văduvă care începe sa accepte un secret şocant din viaţa fostului ei soţ, a primit premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal. La această categorie au mai concurat actriţele Lady Gaga (House of Gucci), Alana Haim (Licorice Pizza), Emilia Jones (Coda), Renate Reinsve (The Worst Person in the World) şi Tessa Thompson (Passing).

Will Smith, protagonistul peliculei King Richard, în regia lui Reinaldo Marcus Green, un film care spune povestea ascensiunii surorilor Williams în lumea tenisului, a fost desemnat cel mai bun actor în rol principal. În această categorie au mai concurat actorii: Adeel Akhtar (Ali & Ava), Mahershala Ali (Swan Song), Benedict Cumberbatch (The Power of the Dog), Leonardo DiCaprio (Don’t Look Up) şi Stephen Graham (Boiling Point).

Pelicula Drive My Car, în regia cineastului japonez Ryusuke Hamaguchi, a primit premiul pentru cel mai bun film străin.

Citește și:

Leave a Comment