Share

Romanian Jewelry Week, la începutul lui octombrie la București

Cea de-a treia ediţie a Romanian Jewelry Week, eveniment dedicat pasionaților de bijuterii, va avea loc în perioada 5 – 9 octombrie, la Biblioteca Naţională a României şi în alte cinci spaţii conexe din Bucureşti.

Evenimentul propune timp de cinci zile un format efervescent de târguri, expoziţii, conferinţe, tururi ghidate şi multe alte evenimente surpriză dedicate iubitorilor de bijuterii.

Peste 150 de designeri, şcoli, asociaţii şi colective din peste 30 de ţări din întreaga lume fac parte din selecţia ROJW 2022, propunând creaţii semnate de artişti contemporani din România, SUA, Canada, Mexic, Brazilia, Chile, Spania, Germania, Ungaria, Franţa, Marea Britanie, Italia, Olanda, Grecia, Austria, Republica Moldova, Israel, China, Iran, Mongolia, Coreea de Sud.

Printre colaborările speciale din acest an se numără expoziţii capsulă ale altor săptămâni ale bijuteriei din Europa – Bruxelles Jewelry Week, Budapest Jewelry Week, Milano Jewelry Week şi Legnica Silver Festival.

ArtsThread va expune de asemenea o selecţie a câştigătorilor Global Design Graduate Show 2021, un concurs internaţional desfăşurat în colaborare cu Gucci, dedicat absolvenţilor de universităţi de artă şi design din întreaga lume. SMCK on Reel, primul festival video dedicat bijuteriei de autor, va prezenta o selecţie curatorială a filmelor prezentate în cadrul Munchen Jewelry Week 2022, cu un focus special dedicat designerilor ucraineni.

„A fi designer de bijuterii presupune o continuă învăţare şi descoperire. Designerii români care fac pasul în piaţa internaţională se confruntă cu aceleaşi situaţii pe care le întâmpină designerii şi creativii emergenţi din întreaga lume. Pe lângă creativitate şi originalitate, este foarte importantă prezenţa constantă la evenimentele de profil specifice fiecărei branşe. Romanian Jewelry Week este una dintre aceste oportunităţi de a te întâlni, o dată pe an, cu restul comunităţii creative de autori de bijuterie, cu specialişti din domeniu, şi mai ales cu publicul larg. Pe parcursul a 5 zile de expoziţie şi 2 zile de târg, 150 de artişti, designeri şi autori de bijuterie din România şi din încă 29 de ţări vor putea fi întâlniţi alături de lucrările lor într-un spaţiu absolut special – Biblioteca Naţională a României -, spaţiu ce găzduieşte în premieră un eveniment dedicat bijuteriei contemporane”, a declarat David Sandu, curator şi fondator Romanian Jewelry Week.

Programul Romanian Jewelry Week va include în acest an şi o serie de workshopuri şi conferinţe, susţinute într-un format hibrid de profesori, designeri, curatori şi profesionişti din ţări precum Israel, SUA, UK, Polonia.

Cea de-a treia ediţie Romanian Jewelry Week anunţă de asemenea şi un juriu internaţional cu reprezentanţi de renume din domeniul bijuteriei contemporane, care vor desemna premiile ROJW 2022.

Evenimentul este organizat de Assamblage – Asociaţia Naţională a Autorilor şi Designerilor de Bijuterie Contemporană, cu sprijinul Bibliotecii Naţionale a României.

Leave a Comment