Share

Primele Ford Ranger Raptor au intrat în posesia poliției de frontieră

Primul lot, format din 12 mașini de patrulare 4×4 pentru teren dificil Ford Ranger Raptor, a intrat în dotarea Poliţiei de Frontieră Române.

Potrivit IGPF, autospecialele Ford Ranger, în versiunea de performanță Raptor, sunt achiziţionate din fonduri europene nerambursabile, prin Fondul de Securitate Internă.

„Autovehiculele noi, dotate la standarde de ultimă generaţie, sunt destinate efectuării misiunilor specifice de patrulare în condiţii off-road, fiind menite să asigure o capacitate sporită de progresiune în teren greu accesibil, având ca scop creşterea eficienţei misiunilor executate şi a calităţii supravegherii frontierei terestre”, notează IGPF.

Poliţia de frontieră a încheiat un contract în valoare de aproximativ 16 milioane lei, finanţat prin Fondul de Securitate Internă, pentru 50 de autospeciale Ford Ranger Double Cab Raptor. Următoarele 38 de autovehicule urmează să fie recepţionate până la sfârşitul acestui an.

Autovehiculele vor ajuta la efectuarea unui control „mai eficient” al fenomenului infracţional transfrontalier, respectiv combaterea şi prevenirea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu produse accizabile, menţionează IGPF.

„România se află în plin proces de aderare la Spaţiul Schengen. Fiecare mişcare, acţiune, decizie, trebuie bine calibrate pentru atingerea obiectivului strategic de a deveni cât mai curând ţară membră Schengen. Este o prioritate pentru România, iar criza umanitară şi de securitate la care am răspuns imediat şi am arătat o solidaritate exemplară ne-a oferit vizibilitate şi a generat o serie de oportunităţi privind aderarea României la Spaţiul Schengen. Sunteţi parte în acest efort comun şi aveţi obligaţia să consolidaţi capacitatea instituţională a Poliţiei de Frontieră de a se moderniza şi de a face faţă provocărilor vremurilor pe care le traversăm”, a declarat cu această ocazie ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Autovehiculul de bază Ford Ranger Double Cab Raptor este dotat cu un sistem de transmisie 4×4 pentru condiţii off-road, având întreaga suspensie reproiectată, respectiv amortizoare cu capacităţi crescute de preluare, troliu montat în partea frontală acţionat electric şi proiectoare led cu intensitate de 5.000 lumeni pentru supravegherea zonelor de frontieră.

Autospecialele vor fi folosite de către structurile operative în zone cu teren neamenajat, greu accesibil sau chiar în zone inundate, având o multitudine de caracteristici tehnice de înaltă performanţă, printre care admisia de aer a motorului supraînălţată (de tip „snorkel”) care îi oferă capacitatea de a traversa zone cu acumulări de apă cu o adâncime de 80 cm.

Ford Ranger Raptor, unul dintre cele mai performante vehicule pick-up din lume are motor diesel de 1.996 cmc, 213 CP, 500 Nm, tracţiune 4×4, cutie viteze automată cu 10 trepte, integrală, decuplabilă cu sistem electronic de control, suspensie adaptată pentru deplasarea în zone neamenajate/greu accesibile.

Citește și:

Leave a Comment