Share

Românii, invitați de Max Verstappen la Red Bull Racing Show de la București

În postări pe canalele social-media ale Red Bull Racing, campionul mondial de Formula 1 Max Verstappen a anunțat că pe 10 septembrie, în timp ce el va concura în Marele Premiu al Italiei, va avea loc la București Red Bull Racing Show.

Conform anunțului postat și pe site-ul oficial „Red Bull Racing Show Run este spectacolul de motorsport de care nu știai că ai nevoie… Până acum! Dacă te-ai uitat la curse doar la televizor sau online, acum ai ocazia să simți puterea unei mașini de Formula 1 pe propria piele. Un monopost RB7 va încinge pneurile și asfaltul într-un show unic în România. Mai mult, alături îi vor fi Red Bull Driftbrothers și stunt rider-ul Arūnas Gibieža, într-un adevărat festival de o zi dedicat motorsporului”.

Pentru cei care nu cunosc fenomenul, Red Bull Racing Show Run reprezintă o serie de spectacole de motorsport organizate de echipa de Formula 1 Oracle Red Bull Racing în întreaga lume, menite să aducă fanii mai aproape ca niciodată de pasiunea lor. Echipa a încins până acum atmosfera pe străzile unor orașe precum Dallas, Tokyo, Mexico City, Belfast, Copenhaga sau Jedah, iar în septembrie 2022 va face un pit stop în premieră la București.

Evenimentul din capitala României se va derula pe un traseu organizat în fața Palatului Parlamentului. Un monopost Red Bull RB7 din 2011 va principala atracție, alături de două mașini de drift și o motocicletă de cascadorii pilotată de Arūnas Gibieža. Fanii Formulei 1 își amintesc de RB7 ca fiind monopostul cu care Sebastian Vettel a câștigat titlul mondial al piloților în 2011.

La volanul monopostului se va afla pilotul Patrick Friesacher. Acesta are o istorie bogată alături de Red Bull, mai ales în cadrul demonstrațiilor spectaculoase cu monoposturi. El a fost primul junior susținut de echipa de Formula 1 – încă din 1994 – și a participat în campionat în sezonul 2005.

Echipa de drift este formată din frații Elias și Joe Hountondji. Cei doi vor face spectacol la volanul a două BMW-uri G82 M4, cu motoare S58 de 3.0 litri care dezvoltă peste 1.000 de cai putere

Traseul pregătit va avea o lungime de 900 de metri și include și două secțiuni denumite „Burnoutzone”. Spectacolul va dura aproximativ trei ore, iar intrarea la eveniment este gratuită. (Foto: Red Bull)

https://www.youtube.com/shorts/lhzByBHd9ps

Leave a Comment