Share

Ediția din 2022 a Carnavalului de la Veneția, sub semnul pandemiei

Carnavalul din Veneţia, celebru în întreaga lume pentru costumele şi măştile sale, se desfăşoară ca eveniment hibrid în acest an pe fondul pandemiei.

Primele evenimente din cadrul acestui festival tradiţional, care se desfăşoară până la 1 martie, au început sâmbătă.

„Amintiţi-vă de viitor” este motto-ul Carnavalului de la Veneția, sărbătorit pentru a treia oară în condiţii de pandemie.

Organizatorii au împărţit festivalul, cu evenimente pe insulele din lagună, pe continent şi în oraşul vechi.

Toţi cei care doresc să participe la concerte, spectacole în teatre sau expoziţii au nevoie de un certificat de vaccinare împotriva coronavirusului sau de o dovadă de vindecare. Totuşi, unele evenimente tradiţionale au fost anulate pentru a evita aglomeraţia.

Începând de duminică, poliţia va putea să devieze pietonii sau să închidă temporar străzile din centrul istoric dacă există prea multe mulţi oameni într-un singur loc.

În acest an, organizatorii doresc ca unele evenimente din cadrul Carnavalului să fie accesibile şi publicului internaţional, prin livestream. Printre acestea se numără „Zborul îngerului”, în care o femeie într-un costum magnific pluteşte pe o coardă elastică deasupra faimoasei Pieţe San Marco.

Carnavalul, cu baluri mascate, parade de gondole şi focuri de artificii, este unul dintre cele mai importante festivaluri din Veneţia.

Citește și:

Leave a Comment