Share

România exportă și importă în special pe șosea, deși nu are autostrăzi

Moneycorp, una dintre cele mai mari companii specializate în schimburi valutare și plăți internaționale, a realizat un studiu care relevă faptul că schimburile comerciale ale României cu alte state se desfășoară în special pe șosea. Asta în ciuda faptului că suntem codași la infrastructura rutieră.

Numărul mare de TIR-uri care tranzitează șoselele României se datorează volumului mare de mărfuri gestionat de transportul auto. 75,1% din exporturile firmelor românești și  74,1% din importuri sunt asigurate pe baza transportului rutier.

Potrivit statisticii Moneycorp, volumul de mărfuri transportat auto la export a crescut cu peste 40% față de 2013, la 47 miliarde de euro, iar în privința importurilor a avansat cu 37,6%, la 56 miliarde de euro.

Pe cale maritimă, firmele românești au exportat în 2017 de 9,8 mld.euro  (-8,8%), și au importat de 10,5 mld.euro (+25,2%). Pe calea ferată, România a exportat de 2 mld.euro, în scădere cu 14,6% față de 2013 și a importat de 1,95 mld.euro, în creștere cu 27,8%. Transportul de mărfuri pe Dunăre a crescut, la export, cu 60% (605 mil.euro) și cu 37,7% la importuri (398 mil.euro).

„Potențialul de creștere al comerțului exterior al României este influențat în mod semnificativ de starea precară a infrastructurii. Lipsa autostrăzilor, care generează costuri suplimentare de transport firmelor din România față de cele din alte țări din regiune, deprecierea rețelei de cale ferată și absența/degradarea facilităților de gestionare a mărfurilor reprezintă principalele provocări. La acestea se adaugă degradarea sectorului navigabil al Dunării și absența investițiilor în extinderea zonelor de transport fluvial”, afirmă experții.

Potrivit analizei Moneycorp, România se află pe locul 29 din 43 în privința numărului de kilometri de autostradă, doar că nu au fost luată în calcul nici diferența de suprafață dintre state și nici nu s-a făcut o raportare la populație. De asemenea, analiștii nu au menționat cu exactitate arealul celor 43 de țări. Anul trecut, erau dați în folosință doar 763 de kilometri, reprezentând 4,3% din totalul drumurilor naţionale, în condițiile în care țări precum Polonia sau Croația au de două ori mai mult, conform datelor Eurostat. La polul opus se afla Spania, cu 15.500 kilometri de autostrada si Germania cu peste 13.000.

Pe calea ferată, potrivit unui raport al World Economic Forum, România se află pe locul 24 în topul eficienței transportului, cu un scor negativ de 3,06 puncte. Bulgaria este două locuri mai sus, cu 3,32, Polonia este pe locul 18, cu un scor de 3,96 puncte iar Cehia pe 8, cu 4,73 puncte, în clasamentul condus de Olanda, Finlanda și Germania.

„Transportul rutier, chiar și cu provocările legate de infrastructură, a ajuns să reprezinte principalul vector de gestiune al comerțului exterior. Pentru ca economia să crească sustenabil, este nevoie însă de extinderea semnificativă a rutelor de transport, de la cele feroviare, la cele navigabile și aeriene”, afirmă experții.

Citește și:

Studiu: În acest an exporturile României ar putea depăși pragul istoric de 70 mld. euro

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de caractere și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment