Share

Roma, un nou armăsar în herghelia Ferrari

Italienii de la Ferrari au prezentat modelul Roma, un nou membru al scuderiei din Maranello menit să susțină balanța financiară a companiei.

Conform oficialilor Ferrari, Roma este coupe cu patru locuri pus în mișcare de un propulsor de 3,85 de litri care dezvoltă 612 CP. Motorul este cuplat la o transmisie DCT cu 8 trepte existentă și pe SF90 Stradale.

Cu un design cu totul aparte, mașina este, în opinia italienilor, o reprezentare contemporană a modului de viață plăcut și lipsit de griji care a caracterizat Roma anilor 1950 – 1960.

Din nefericire, cam acestea sunt toate datele oferite, deocamdată, de oficialii scuderiei din Maranello, ei preferând să țină încă „la secret” atât detaliile complete ale mașinii cât și prețul.

Anul acesta Ferrari a prezentat alte patru modele, o ofensivă mai puțin obișnuită pentru producătorul italian. Astfel, scuderia a dezvăluit în 2019 un alt GT, 812 GTS, precum și F90 Stradale, F8 Tributo și F8 Tributo Spider.

CEO-ul Louis Camilleri a declarat săptămâna trecută că hibridul SF90 Stradale atrage „un interes imens”, în ciuda scepticismului inițial al clienților obișnuiți doar motoare convenționale.

Oficialul Ferrari a promis, de asemenea, mai multe mașini cu propulsie hibridă și un vehicul utilitar, Purosangue, care este așteptat până la sfârșitul anului 2022. Aceaste eforturi ale companieiau drept rol dublarea câștigurilor precum și creșteresa marjelor de profit până la 38%, fără a sacrifica exclusivismul mașinilor.

Pe lângă puternica ofensivă de modele, Ferrari va încerca să valorifice cât mai mult celebrul său nume prin comercializarea unor colecții extinse de îmbrăcăminte și accesorii de lux.

Ferrari Roma
Ferrari Roma

Citește și:

Leave a Comment