Share

Rezilierea contractului cu BMW obligă olandezii de la VDL Nedcar să renunțe la 1.800 de angajați

Compania olandeză VDL Nedcar este forțată să renunțe la circa 1.800 de angajați ca urmare a pierderii contractului de asamblare a unor modele aparținând grupului BMW.

Producătorul de autovehicule VDL Nedcar a anunțat că este forțat să reducă numărul angajaților uzinei sale din Olanda de la circa 4.000 până la doar ceva mai mult de 2.000. Motivul acestei decizii este rezilierea de către bavarezii de la BMW a contractului de asamblare pentru modelul BMW X1 și câteva modele Mini.

Conform oficialilor VDL Nedcar, în prezent se desfășoară tratative cu alți producători pentru a înlocui contractul pierdut cu grupul BMW, însă, cel puțin temporar, uzina din Olanda va trebui să funcționeze într-un sigur schimb în loc de două.

Parte a VDL Group din Eidhoven, VDL Nedcar este o companie olandeză cu experiență în producția de vehicule prin contract, care asamblează mașini de peste 50 de ani. După ce a debutat pe piață grație unui contract cu DAF, compania a construit mașini pentru mărci precum Volvo, DaimlerChrysler, Mitsubishi și BMW. Douăzeci și trei de modele diferite – reprezentând împreună aproape șase milioane de mașini – au ieșit de pe linia de producție a uzinei din Born.

Leave a Comment