Share

Răsturnare de situație. Ofensiva din Siria blochează temporar investiția Volkswagen din Turcia

Un purtător de cuvânt al grupului Volkswagen a declarat că decizia finală privind noua uzină din Turcia a fost amânată pe fondul criticilor internaționale cu privire la operațiunea militară din Siria și îngrijorărilor legate de eventuale sancțiuni.

„Urmărim cu atenție situația actuală și privim cu îngrijorare evoluțiile”, a declarat astăzi un purtător de cuvânt al Volkswagen, grup care a înființat deja o filială în provincia Manisa de lângă Izmir, loc în care ar trebui amplasată noua uzină.

Deși oficialul nu a dat detalii, este limpede că Volkswagen doar amână demararea investiției până la clarificarea situației din Turcia.

Este interesant de menționat că, la începutul lui septembrie, un oficial turc apropiat negocierilor declarase pentru Reuters că „s-a ajuns la un acord aproape complet. Dacă nu apare o problemă de ultim moment, investiția se va face în Turcia”. Ei bine, iată că problema de „ultim moment” tocmai a apărut!

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că a discutat cu președintele turc Tayyip Erdogan și că ofensiva din Siria trebuie oprită, deoarece riscă să creeze o criză umanitară.

Țările Uniunii Europene au convenit ieri să limiteze exporturile de arme către Turcia, în timp ce președintele american Donald Trump a impus sancțiuni unor oficiali turci.

Potrivit unui document intern, uzina din Turcia este programată să construiască viitoarele generații Volkswagen Passat și Skoda Superb precum și SUV-uri. Capacitatea anuală maximă de producție este de 300.000 de vehicule. Debutul producției este programat pentru 2022.

Înainte de a alege Turcia pentru noua uzină, oficialii Volkswagen luau în considerare, de asemenea, zone din Bulgaria, Serbia și România.

Citește și:

Leave a Comment