Share

Range Rover Sport a ajuns în România cu un preț de bază, fără TVA, de 78.700 euro

La două luni după premiera mondială, a treia generație Range Rover Sport a fost prezentată în România. Livrările vor debuta în octombrie.

Cu două luni în urmă, LifeNews.ro anunța premiera mondială a unei noi generații Range Rover Sport. Acum, cea mai nouă versiune și, desigur, cea mai avansată din punct de vedere tehnologic, a fost prezentată oficial pe piața din România.

Noul Range Rover Sport este cea mai dinamică versiune a SUV-ului de lux produs de Land Rover, fiind dotat cu tracțiune integrală Intelligent All-Wheel Drive (iAWD) și cele mai noi tehnologii pentru toate tipurile de teren.

Cu suprafațe netede, o siluetă dinamică și un profil usor identificabil, Range Rover Sport iese în evidență și prin calitățile sale de vehicul offroad pur.

Sistemul premiat de infotainment Pivi Pro dispune de un ecran tactil de 13,1 inchi de înaltă rezoluție, poziționat în centrul tabloului de bord futurist. Controlând totul, de la navigație până la setările media și setările autoturismului, sistemul învață obiceiurile utilizatorului și personalizează în mod inteligent experiența de bord, devenind un asistent personal cu adevărat intuitiv.

Funcția Adaptive Off-Road Cruise Control își face debutul pe noul Range Rover Sport și contribuie la navigarea terenurilor dificile, menținând un progres constant în funcție de condițiile solului. Șoferii pot selecta una dintre cele patru setări de confort, iar sistemul ajustează în mod inteligent viteza de rulare, permițând șoferului să se concentreze pe manevrarea autovehiculului.

„Momentul așteptat de iubitorii modelului Range Rover Sport, dar și de admiratorii brandului din România, a devenit realitate și s-a concretizat prin lansarea celei de-a treia generație a acestui SUV de succes. Precizez că în acest moment ne situăm într-un grup extrem de restrâns de țări care a avut șansa să prezinte clienților locali noul Range Rover Sport. Fără îndoială, noua versiune reprezintă nu doar un vârf tehnologic, ci și materializarea noilor direcții de design care atrag și mai mult prin simplitate, rafinament și calitatea materialelor. Suntem pe deplin convinși că cele 1.855 de unități vândute din modelul anterior au pregătit un teren propice pentru continuarea vânzărilor într-un ritm și volum ascendente, conform cu noile strategii Modern Luxury și Reimagine promovate recent de către producător”, a declarat Mihai Ivănescu, director general al Premium Auto, importatorul oficial Jaguar Land Rover în România.

Noul Range Rover Sport este produs exclusiv în Marea Britanie, la uzina din Solihull, uzină cu traditie în ceea ce privește producția modelelor Land Rover. Modelul va fi disponibil în România începând cu luna octombrie 2022, conform estimărilor producătorului, iar preţul de pornire pentru varianta 3.0 l diesel 250CP MHEV este de 78.700 euro + TVA.

Vor fi disponibile si două versiuni de motorizări plug-in hybrid, cu o autonomie complet electrică de până la 113 km – P440e și P510e. Doritorii vor putea alege între motorizarea 3.0 l diesel MHEV de 250CP, 300CP și 350CP și motorizarea 3.0 l benzină MHEV de 400CP.

De asemenea, va intra pe piață și motorizarea 4.4 l V8 benzină 530CP, care atinge 0-100 km/h în doar 4,5 secunde, cu funcția Dynamic Launch activată. O versiune Range Rover Sport pur electrică se va alătura gamei în 2024, conform cu strategia generala anunțată de CEO-ul grupului, Thierry Bolloré.

La nivel de echipare, vor fi disponibile modelele S, SE, Dynamic SE, Dynamic HSE, Autobiography și First Edition.

Citește și:

Leave a Comment