Share

În pragul iernii RADET intră în faliment

O decizie definitivă a Curții de Apel Bucureşti (CAB) a plasat de astăzi Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Bucureşti (RADET) în faliment.

Judecătorii au respins apelurile făcute în proces, fiind menţinută decizia luată în aprilie 2019 de Tribunalul Bucureşti, prin care era declarat falimentul RADET.

În luna aprilie, Tribunalul Bucureşti a respins planul de reorganizare depus de RADET şi a dispus intrarea regiei bucureştene în faliment.

„Admite excepţia inadmisibilităţii addendumului la planul de reorganizare depus la data de 19.12.2018. Respinge ca inadmisibil addendumul la planul de reorganizare depus la data de 19.12.2018. Respinge ca neîntemeiată cererea de confirmare a planului de reorganizare al debitoarei RADET. În temeiul art. 145 alin. 1 lit. B teza finală din Legea nr. 85/2014 privind procedura insolvenţei, dispune intrarea în faliment prin procedura generală a debitorului RADET. În temeiul art. 145 alin. 2 din Legea nr. 85/2014 privind procedura insolvenţei, ridică dreptul de administrare al debitorului şi dispune dizolvarea societăţii debitoare. Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei în sarcina lichidatorului judiciar. Stabileşte termen de maxim 10 zile de la data notificării deschiderii procedurii falimentului de predare a gestiunii averii de la debitor către lichidator, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate până la deschiderea procedurii. Dispune întocmirea şi predarea către lichidatorul judiciar, în termen de maxim 10 zile de la intrarea în faliment, a unei liste cuprinzând numele şi adresele creditorilor şi toate creanţele acestora, cu indicarea celor născute după data introducerii cererii de deschidere a procedurii”, se spunea în decizia Tribunalului Bucureşti.

Tot atunci, instanţa a numit lichidator judiciar provizoriu – pe ROMINSOLV SPRL -, acesta urmând să notifice toţi creditorii în legătură cu intrarea RADET în faliment.

Gabriela Firea: Bucureștenii vor avea în continuare căldură

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că, indiferent de sentinţa instanței în privința RADET, bucureştenii vor avea în continuare apă caldă şi căldură, potrivit unui comunicat de presă al municipalităţii.

„Am luat măsuri din timp pentru a putea garanta continuitatea agentului termic în Capitală. (…) O eventuală lichidare a RADET nu înseamnă dispariţia sistemului de termoficare, pentru că activitatea regiei va fi preluată de Compania Municipală Termoenergetica”, a explicat Firea.

În același timp, Gheorghe Piperea, administratorul judiciar RADET a menționat că „nu credem în declararea falimentului, întrucât interpretarea noastră este aceea că nu este permis de legislaţia în vigoare”.

Citește și:

Leave a Comment