Share

Protestul de la STB s-a încheiat. La ora 7.00, peste 90% din parcul de vehicule se afla pe trasee

Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti a anunțat că salariaţii STB au decis suspendarea acţiunii de protest. Șeful STB susține că 90% dintre vehicule se află deja pe trasee.

Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) au decis suspendarea acţiunii de protest şi reluarea activităţii după cinci zile în care transportul public din Bucureşti a fost blocat.

„Având în vedere că astăzi 25.01.2022 este zi normală de lucru şi impactul asupra cetăţenilor este unul foarte mare, că în ziua de 24.01.2022 ora 20:00 am avut o discuţie cu membri Consiliului de Administraţie care au promis că analizează doleanţele salariaţilor în perioada următoare, că astăzi 25.01.2022 vom avea o discuţie la Palatul Parlamentului cu o delegaţie parlamentară care să analizeze problemele la nivelul STB SA, s-a discutat la nivelul fiecărui depou şi autobază, celelalte entităţi, iar salariaţii au decis suspendarea acţiunii de protest şi reluarea lucrului”, a anunţat marți dimineața Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti.

În acest context, directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ a declarat că, la ora 7.00, peste 90% din parcul de vehicule programat a ieşit în traseu, conform graficului de transport.

„După cinci zile de protest ilegal care a paralizat Capitala şi a provocat daune financiare masive Societăţii de Transport Bucureşti, angajaţii au înţeles că nu pot ignora legea şi obligaţiile pe care le au faţă de cetăţenii din zona metropolitană Bucureşti-Ilfov. Manipularea liderilor de sindicat, ale căror revendicări nu aveau nimic de-a face cu îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, servind doar propriilor interese, a încetat în această dimineaţă. Angajaţii noştri au înţeles că trebuie să respecte legea şi cetăţeanul”, a subliniat şeful STB.

Oficialul a menționat și că, pentru a identifica vehiculele în traseu şi pentru a planifica deplasarea în timp real, utilizatorii STB SA pot folosi aplicaţia InfoTB. Aceasta poate fi descărcată din App Store sau Google Play.

Și viceprimarul Stelian Bujduveanu a salutat încheierea protestului de la STB. „Avem de ales între drumul spre viitor – prin reforme şi respect faţă de cetăţeni – sau «vechea cale», în care oamenii sunt trataţi «cu spatele», iar oraşul rămâne în trecut, neputincios şi captiv al unor grupuri de interese”, a scris Bujduveanu, marţi dimineaţa, pe pagina sa de Facebook.

El a menţionat că „transportul public funcţionează la capacitate maximă, începând cu ora 7.00”.

„Întreaga flotă a STB este în traseu, iar bucureştenii pot utiliza orice mijloc de transport în comun. Le mulţumesc vatmanilor, şoferilor de autobuze şi troleibuze care s-au întors către oameni şi au reluat activitatea – un pas important către normalitate în capitala României”, a precizat viceprimarul Capitalei.

Citește și:

Leave a Comment