Share

Problemele Wizz Air în România, aduse în atenția comisarului european pentru Justiţie de Ministrul Economiei

Ştefan-Radu Oprea, Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului din România a atras atenția comisarului european pentru Justiţie, cu atribuţii privind protecţia consumatorului, Didier Reynders, asupra problemelor Wizz Air.

Conform lui Ştefan-Radu Oprea, Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, la reuniunea informală a miniştrilor responsabili pentru competitivitate, a atras atenția comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders, cu atribuţii șik în domeniul protecţiei consumatorului, asupra modului în care operatorul aerian Wizz Air își tratează clienții români.

„Ministrul Ştefan-Radu Oprea şi-a manifestat îngrijorarea cu privire la problemele pe care compania aeriană Wizz Air le are în România, în ultima vreme multe dintre zborurile acesteia având întârzieri foarte mari sau fiind anulate în ultimul moment, ceea ce a dus la nemulţumiri şi plângeri din partea clienţilor”, menţionează oficialii din Ministerul Economiei.

Potrivit acestora, comisarul Didier Reynders şi-a arătat sprijinul pentru remedierea situației şi a precizat că cetăţenii români pot beneficia de suportul Uniunii Europene pentru rezolvarea problemelor şi recuperarea beneficiilor, prin înregistrarea unei solicitări pe site-ul Centrului European al Consumatorilor România.

Acest serviciu este un instrument util, gratuit, conceput pentru a veni în ajutorul consumatorilor atunci când întâmpină probleme cu un produs sau un serviciu achiziţionat dintr-un alt stat european, vor să ştie ce drepturi au în timpul unor călătorii în alt stat european sau vor să depună o plângere împotriva unei companii europene în vederea soluţionării problemei.

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului se află la reuniunea informală a miniştrilor responsabili de competitivitate din Bilbao, Spania, organizată de preşedinţia spaniolă a Consiliului Uniunii Europene, în perioada 24-25 iulie 2023.

Citește și:

Leave a Comment