Share

Primăvara și-a intrat în drepturi? Sunt zone din țară în care se circulă în condiții de iarnă

Teoretic au trecut șase zile din primăvara lui 2019, iar în majoritatea zonelor țării soarele strălucește și temperaturile au urcat multe peste 0 grade Celsius. Cu toate acestea, iarna nu s-a dat încă bătută.

În această dimineață, circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă pe drumurile naţionale din judeţul Bistriţa-Năsăud, unde a început să ningă încă din timpul nopţii şi s-a intervenit cu aproximativ 200 de tone de material antiderapant. „Lapoviţă şi ninsoare, în judeţ, se circulă în condiţii de iarnă, dar se intervine cu utilaje de deszăpezire şi material antiderapant, pentru a curăţa carosabilul. Intervenţiile au început încă de azi-noapte, pe toate tronsoanele de drum pe care a fost nevoie, cu 22 de autoutilaje şi aproximativ 200 tone de material antiderapant. Puncte de intervenţie unde se acţionează intensiv, datorită dificultăţii traseului: DN 17C Bistriţa-Dealul Ştefăniţei , DN 17 Bistriţa – Piatra Fântânele şi DN 17 D Sângeorz-Băi – Valea Mare”, a anunțat Mihaela Ivan, purtătorul de cuvânt al prefecturii din Bistrița. Având în vedere că s-au întors ninsorile, Poliţia Rutieră le recomandă şoferilor să adapteze viteza la condiţiile de drum.

În Suceava și Neamț situația nu este cu mult mai bună, doar că aici vântul este cel care poate genera probleme. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, o atenţionare nowcasting „Cod galben” de vânt puternic pentru zonele de munte ale acestor județe. Potrivit meteorologilor, până la ora 11:00, la peste 1.800 de metri, se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 100 km/h.

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de caractere și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment