Share

Primăria Sectorului 2, planuri pentru revitalizarea zonei Obor – Gara de Est

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, consideră că zona Obor poate deveni un punct de referință pentru București și a dezvăluit un plan de revitalizare.

Conform lui Radu Mihaiu, „Oborul e locul în care trecutul se amestecă cu prezentul pentru a stârni viitorul. Zona Obor este acum un pol urban vibrant și eterogen. Cu puțină atenție și investiții bine gândite, are potențialul să fie mult mai mult. Să fie un punct de referință pentru București”.

În acest context, primăria Sectorului 2 a elaborat un studiu urbanistic la care au colaborat experți ai Băncii Mondiale și care are ca scop regenerarea zonei Obor – Gara de Est în mai multe faze succesive.

Conform edilului, „o mare parte dintre investițiile necesare pentru regenerarea acestui pol urban vor fi propuse spre finanțare prin intermediul PNRR și prin Programul Operațional Regional București-Ilfov, precum și prin intermediul altor surse de finanțare nerambursabile de la Bugetul de Stat sau din fonduri structurale”.

Regenerarea despre care vorbește Radu Mihaiu presupune:

  • crearea unui parc liniar în zona feroviară și conectarea acestuia cu amplasamentele limitrofe.
  • consolidarea și modernizarea clădirii Gării de Est.
  • construirea unei noi gări în cadrul unui complex multimodal.
  • dezvoltarea unor spații publice ample aferente traseului Metrou Obor și Gara de Est.
  • reconfigurarea urbană, pietonalizarea și amenajarea de spații verzi noi în arealul cuprins între șos. Ștefan cel Mare și zona feroviară adiacentă Gării de Est.
  • crearea unui campus dedicat învățământului profesional în sistem dual.

Citește și:

Leave a Comment