Share

Primarul Sectorului 2: Costul ridicării mașinilor abandonate revine, parțial, proprietarilor

Primarul Sectorului 2 din București a prezentat astăzi câteva imagini cu numărul mare de mașini abandonate pe care primăria le-a ridicat de pe străzi. Totodată, Radu Mihaiu a explicat și ce se întâmplă cu aceste mașini.

Într-o postare pe o rețea de socializare, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a prezentat mai multe imagini cu spațiul în care sunt depozitate zeci de mașini ridicate „în ultimele două luni” de reprezentanții primăriei.

Edilul a explicat că proprietarii acestor vehicule au la dispoziție „30 de zile ca să le recupereze înainte să înceapă drumul către fier vechi. După acest termen și o ultimă notificare, începe procesul de intrare în proprietatea statului și radierea autovehiculului. În funcție de cum merge lanțul birocratic, în alte 15 – 60 de zile mașina e pregătită pentru predarea la REMAT”.

Mai important decât atât, Radu Mihaiu a atras atenția că ridicarea mașinilor abandonate generează costuri majore, o parte dintre acestea fiind, ulterior, recuperate de la proprietarii vehiculelor.

„De la momentul în care depistăm mașina abandonată pe stradă până la scoaterea definitivă din uz e un proces foarte complicat și anevoios. Un proces care implică costuri cu ridicarea și depozitarea. Să vă scape primăria de o mașină pe care nu o mai folosiți NU e gratis. O parte dintre costuri sunt acoperite din valorificarea la fier vechi, dar restul rămân de plată pentru proprietarul care nu s-a descotorosit de ea la momentul potrivit”, a detaliat primarul.

În acest context, primarul Sectorului 2 din Capitală îi îndeamnă pe proprietari să își ducă singuri mașina la centrele de colectare. „O mașină care nu mai circulă nu ajută pe nimeni. E doar un obiect care adună mizerie și ocupă spațiul public. E mai bine pentru TOATĂ lumea dacă vă despărțiți de ea corespunzător și o duceți singuri la fier vechi”, a încheiat Radu Mihaiu.

Leave a Comment