Share

PMB a instalat 280 de parcometre în centrul Bucureștiului

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, anunţă că un număr de 280 de parcometre au fost amplasate în aproximativ 200 de parcări publice din centrul oraşului.

„Parcometrele reprezintă cea mai nouă modalitate de plată prin care bucureştenii pot achita parcarea simplu şi rapid, fără taxe suplimentare! Pentru efectuarea plăţii, puteţi folosi: cardul bancar sau preplătit, telefonul, smart watch, QR code-ul şi tichete preplătite. Parcometrul permite plata tarifului orar de parcare, a abonamentelor pentru persoane fizice şi juridice şi a tarifului unic pentru autocare. La final, primiţi dovada plăţii pe email sau print”, a menționat viceprimarul Bujduveanu.

În decembrie 2023, el anunţa că au fost amplasate primele dispozitive de acest tip în parcările din inelul central.

„Pentru prima dată, în Municipiul Bucureşti, am instalat parcometre cu care poţi plăti parcarea modern, digital şi fără comisioane, aşa cum am promis. Sunt fabricate în România, chiar în Bucureşti, aceste parcometre. 300 de bucăţi”, preciza Bujduveanu.

La rândul său, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, sublinia că parcometrele reprezintă „o soluţie modernă, digitală”, acestea folosesc energie solară, „o soluţie pentru un Bucureşti de nivelul anului 2023”.

Leave a Comment