Share

O nouă generație Ford Mustang, așteptată în septembrie

A șaptea generație a modelului Ford Mustang va fi prezentată în luna septembrie, susțin surse apropiate de compania americană.

Având nume de cod S650, viitorul Ford Mustang va fi dezvăluit publicului la ediția din acest an a expoziției auto de la Detroit care are loc în luna septembrie. Ulterior, în prima jumătate a lui 2023, mașina ar trebui să intre și în producția de serie.

Deși un purtător de cuvânt al Ford Motor Co a refuzat să dea detalii despre informație sau despre planurile producătorului american pentru North American International Auto Show (NAIAS) de la Detroit, el a menționat că „am spus anterior că a șaptea generație Mustang este pe drum și abia așteptăm să împărtășim mai multe detalii în curând”.

Presa americană speculează că viitorul model va fi animat de motoare EcoBoost cu patru cilindri sau chiar de un V8.

Actuala generație Mustang, care a intrat în producție în 2015, s-a menținut în vârful clasamentului vânzărilor, chiar dacă segmentul a scăzut. Vânzările Mustang în SUA s-au redus cu 14% de în 2021 față de 2020, până la 52.414 vehicule. De asemenea, vânzările au scăzut cu 18% în primele șase luni ale acestui an.

Cu toate acestea, Ford consideră produsul drept unul dintre modelele sale „iconice” și tocmai de aceea i-a adăugat de-a lungul timpului versiuni spectacuoase precum Shelby GT500 sau Mach 1.

Viitoarea generație Ford Mustang a fost surprinsă deja în fotografii-spion în timpul testelor.

Asamblarea celei de a șaptea generații Ford Mustang a fost alocată uzinei din Flat Rock, Michigan, acolo unde este produsă și actuala variantă.

Modelul Ford Mustang este diferit, atât ca design, dotări și, mai ales, sistem de propulsie, de cel electric Ford Mustang Mach-E.

Ediția din 2022 a NAIAS este prima desfășurată după cea din 2019 și va avea loc în perioada 14 – 25 septembrie.

Citește și:

Leave a Comment