Share

Noutăți tehnologice pentru BMW Seria 3

Cu o reîmprospătare a designului, o experienţă premium modernizată şi progrese clare în domeniile digitalizării, controlului şi echipamentelor, BMW Seria 3 Facelift țintește o nouă perioadă fastă.

Unul dintre modelele cu cel mai mare succes din gama BMW, Seria 3, a ajuns la momentul facelift-ului și beneficiază de actualizări cu accente clare ale designului care pun în lumină mai mult ca niciodată calităţile sportive pentru care este apreciat modelul.

Sistemul de operare BMW 8, care include ecran central curbat BMW, aduce un plus de modernitate interiorului, iar toate variantele noului BMW Seria 3 vin echipate standard cu transmisie Steptronic cu opt trepte, cu clapete de schimbare a vitezelor pe volan şi o manetă a selectorului reproiectată.

Cu designul său elegant şi manevrabilitate demnă de invidiat, BMW Seria 3 a oferit, încă din prima zi, un punct de referinţă pentru plăcerea de a conduce în segmentul premium al clasei medii şi reprezintă nucleul mărcii BMW. Noile iteraţii ale sedanului sport, care se bucură de un mare succes de peste 45 de ani, şi ale variantei Touring, dezvăluite pentru prima dată în urmă cu 35 de ani, vor fi lansate în iulie 2022. Ambele variante vor fi produse la uzina BMW Group din München, în timp ce noul BMW Seria 3 Sedan va fi produs şi la uzina BMW Group din San Luis Potosí, în Mexic. O variantă a sedanului dezvoltată special pentru piaţa chineză va fi construită la uzina Tiexi din Shenyang, operată de joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive (BBA).

Faruri şi grilă cu design nou

Cu suprafeţele sale clar structurate, liniile dinamice şi prizele mari de aer, spoilerul faţă pune şi mai mult accent pe aspectul sportiv al noilor BMW Seria 3 Sedan şi BMW Seria 3 Touring. Farurile şi grila radiatorului reproiectate conferă maşinii o prezenţă vizuală puternică. Farurile LED integrale, disponibile standard, sunt acum mult mai subţiri, cu contururi clare şi lumini de zi aranjate în formă L inversată pentru a crea un aspect armonios şi modern.

Farurile LED adaptive sunt disponibile opţional şi pot fi identificate prin accentele albastre din interiorul carcasei lor. Efectele de lumină albastră de sub faruri conferă părţii frontale şi un aspect atractiv şi de înaltă clasă în orele de întuneric. Gama de funcţii a farurilor LED adaptive include luminile de viraj şi faza lungă cu funcţie matrix, cu efect antiorbire, precum şi controlul dinamic al razei de acţiune a farurilor şi distribuţia variabilă a luminii.

Contururile uşor modificate şi noile bare duble conferă grilei BMW un aspect şi mai puternic. Prizele de aer, de culoare negru lucios, poziţionate sub grila radiatorului răcesc sistemul de frânare şi adaugă o notă sofisticată.

O proporţie mai mare de suprafeţe vopsite în culoarea caroseriei şi un design simplu conferă difuzorului spate al noilor BMW Seria 3 Sedan şi BMW Seria 3 Touring un aspect deosebit de sofisticat. Liniile orizontale, blocurile optice subţiri şi pasajele evazate ale roţilor spate accentuează lăţimea şi forma puternică a spatelui. Finisajele ţevilor de eşapament ale sistemului de evacuare măsoară acum 90 sau 100 de milimetri în diametru, în funcţie de varianta de motor.

Accentul pe dinamică şi modernitate integrat în designul exterior se reflectă şi în gama de modele restructurată. Noul BMW Seria 3 are deja un aspect sportiv îndrăzneţ în specificaţiile standard – o calitate vizuală accentuată şi mai mult de ornamentul M High-gloss Shadowline, disponibil acum standard. În plus, specificaţiile standard pentru toate modelele BMW Seria 3 Sedan includ acum jante de 17 ţoli, din aliaj uşor.

Dinamica stilistică a Seria 3 poate fi consolidată şi mai mult cu pachetul M Sport. Acesta aduce noi caracteristici de design, inclusiv un model tip fagure pentru grila BMW, un design nou pentru spoilerul faţă şi difuzorul spate şi, de asemenea, noi jante M de 18 ţoli, din aliaj uşor, cu anvelope de dimensiuni mixte.

Modelele BMW Performance de la BMW M GmbH se remarcă şi prin aspect distinctiv. Pe lângă o grilă BMW cu design mesh, jante M de 18 ţoli – sau, opţional, de 19 ţoli -, din aliaj uşor, şi ornamente trapezoidale ale ţevilor de eşapament pentru sistemul de evacuare, caracteristicile lor exclusive de design includ şi capace M pentru oglinzile exterioare, în negru lucios.

Pachetul M Sport Pro este o apariţie nouă pe lista de opţiuni. Disponibil ca o extensie a pachetului M Sport, precum şi pentru modelele BMW Performance de la BMW M GmbH, acest pachet include ornamentele M High-gloss Shadowline extinse, lumini M Shadowline şi un sistem de frânare M Sport cu etriere roşii.

BMW Seria 3 cu cockpit reproiectat

Interiorul noilor BMW Seria 3 Sedan şi BMW Seria 3 Touring a fost tratat cu o actualizare amplă. Noua interpretare a orientării bordului către conducător este întruchipată de ecranul central curbat BMW disponibil standard. Aici, un afişaj de informaţii de 12,3 ţoli (31,24 cm) în spatele volanului şi un display central cu o diagonală a ecranului de 14,9 ţoli (37,85 cm) se îmbină într-o singură unitate complet digitală şi de înaltă rezoluţie. Acest design de ultimă generaţie are digitalizarea progresivă în centrul său şi permite reducerea semnificativă a numărului de butoane şi comenzi în favoarea controlului tactil şi vocal.

Maneta selectorului de viteze pentru transmisia Steptronic cu opt trepte are un nou design. Este poziţionată în panoul de control de pe consola centrală, împreună cu butonul Start/Stop, controlerul iDrive, butoanele Driving Experience Control, frâna de parcare şi alte funcţii ale automobilului.

Un sistem automat de control al climatizării cu reglare în trei zone este disponibil standard atât în noul BMW Seria 3 Sedan, cât şi în noul BMW Seria 3 Touring. Funcţiile de climatizare sunt operate prin comandă vocală sau tactil prin intermediul displayului central.

Alte noutăţi în lista specificaţiilor standard includ o oglindă retrovizoare cu efect antiorbire automat, pachetul extins de stocare şi Park Distance Control (PDC) cu senzori în faţă şi în spate. Acum, toate modelele vin acum şi cu BMW Live Cockpit Plus, inclusiv sistemul de navigaţie BMW Maps.

Printre alte dotări caracteristice ale BMW Seria 3 se numără gama largă de sisteme de propulsie disponibile. Motoarele termice extrem de eficiente, cu tehnologia BMW TwinPower Turbo şi electrificarea sub formă de plug-in hybrid şi tehnologie mild-hybrid 48V, realizează un echilibru excepţional de fin între plăcerea de a conduce şi economia de combustibil.

Noul BMW Seria 3 Sedan poate fi comandat în trei variante plug-in hybrid, iar noul BMW Seria 3 Touring are patru variante PHEV. În plus, patru motoare pe benzină şi patru diesel cu patru sau şase cilindri sunt oferite atât pentru Sedan, cât şi pentru Touring. Toate motorizările pe benzină dispun de sistem de turboalimentare Twin Scroll, cu o singură turbină alimentată independent de la două grupe de cilindri. Toate motorizările diesel dispun de sistem de turboalimentare cu două turbine.

Propulsor pe benzină cu patru cilindri include cu o galerie de evacuare integrată în chiulasă şi un sistem de supraalimentare îmbunătăţit pentru a optimiza livrarea puterii. Toate motorizările diesel şi propulsorul M340i dispun de sistem mild hybrid de 48V.

În fruntea gamei de motoare pentru Sedan şi Touring se află două modele BMW Performance de la BMW M GmbH, cu caracteristici ultrasportive. Aceasta înseamnă că BMW Seria 3 acoperă o gamă de putere de la 110 kW/150 CP la 275 kW/374 CP.

Preţurile pentru BMW Seria 3 318i încep de la 40.817 euro cu TVA, în timp ce pentru BMW Seria 3 318d de la 41.472 euro cu TVA.

Citește și:

Leave a Comment